Politerno > Україна і світ > Гончарук розповів про можливу відставку, вечерю з Єрмаком і конфлікт з Коломойським

Гончарук розповів про можливу відставку, вечерю з Єрмаком і конфлікт з Коломойським

  • 2 Березня, 2020
  • 1016 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук жодної заяви про свою відставку не писав.

Про це глава уряду заявив в ході сьогоднішнього брифінгу.

“Я жодних заяв станом на цю хвилину не писав. Також багато знаю і чув, очевидно, що у нас будуть з цього приводу консультації з президентом і парламентом. Станом на сьогодні (2 березня – ред.) я більше нічого коментувати не хочу”, – зазначив прем’єр.

Крім того, Гончарук розповів, що Україна добре завершила зимовий сезон і відмітив користь медичної реформи.

Також Гончарук заявив, що у його зустрічі в ресторані з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком не було нічого особливого. 

«Я кожен день зустрічаюся з кимось, з ким-то говорю, розмовляю. Іноді, не повірите, навіть з кимось вечеряю. Нічого особливого в цій розмові не було. Ми обмінялися думками щодо того, що відбувається. Обговорили низку робочих питань. Нічого особливого, що я міг би окремо коментувати – не було», – заявив Гончарук.

На питання про можливий конфлікт з Ігорем Коломойський через зміну гендиректора “Центренерго”, Гончарук сказав, що рішення про нового керівника прийнято і буде втілено в життя.

Читайте також: Високі відносини. Чому насправді Милованов і Маркарова не поділили 90 млрд грн

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський скерував голові парламенту Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання ВР, на якому можуть розглянути питання щодо уряду.

Верховна Рада збереться о 16 годині 4 березня.

За інформацією джерел в Офісі президента, на позачерговому засіданні ВР, скоріш за все, відбудеться голосування за відставку прем’єра Олексія Гончарука.

Як повідомлялось, олігарх Ігор Коломойський розлютився через рішення Гончарука про зміну керівництва трьох енергокомпаній і Центренерго.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський нібито під примусом Коломойського 4 березня відправить у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Згодом апарат ВР оприлюднив порядок денний позачергового пленарного засідання, ще зазначено, що 4 березня серед іншого планується розгляд  питань про Кабінет міністрів та діяльність силовиків у сфері подолання корупції та зміцнення правопорядку.

3 березня Конституційний суд продовжить розгляд скарги щодо закону “Про очищення влади”, згідно якого низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

Читайте також: Президент вибрав свого друга олігарха, а не реформи, – політолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE