Politerno > Україна і світ > Уряд повинен бути машиною по створенню довіри громадян, а Гончаруку не довіряють – політолог

Уряд повинен бути машиною по створенню довіри громадян, а Гончаруку не довіряють – політолог

  • 2 Березня, 2020
  • 805 Переглядів
  • 0

Озвучені останніми днями кандидати в прем’єри замість Олексія Гончарука не є ідеальним рішенням для президента.

Про це пише політолог Олексій Якубін на своїй сторінці в Фейсбуці.

“Низькі рейтинги довіри до діючого прем’єра. Близько 6% і антирейтинг. Який відповідає за економіку. А уряд повинен бути машиною по створенню довіри громадян. Без цього складно проводити будь-яку політику. Ось на цьому тлі тиждень і обговорюємо можливі кадрові перетасовки в Кабміні. Кадрові ротації. Тим більше президент говорить, що буде міняти людей на посадах. Якщо не справляються”, – пише політолог.

Олексій Якубін також проаналізував тих кандидатів, які можуть претендувати на місце Гончарука.

“Тут і почали обговорювати Тігіпко, і Хорошковського, і Вітренка, і Шмигаль. Але є одне але – яке багато що змінює – якщо говорити про Тігіпка і Хорошковського – були, плавали. Знаємо. Тільки закон про люстрацію поки в дії. Навіть після рішень ЄСПЛ. Так що з цим треба щось робити. Вітренко – так, хто ж його не знає, після діяльності в Нафтогазі. І тарифів і зарплат там. Довіра до нього – відповідна, вже на старті”, – зазначає Якубін.

А тому, на думку політолога Якубіна, залишається Шмигаль.

“Зі Львова. Був керівником Івано-Франківської області. Тобто як би регіональний баланс зберігається. Немає особливого політичного минулого і явних політичних устремлінь в майбутньому. Може бути сприйнятий ключовими гравцями, як консенсусний варіант. Так це виглядає на даний момент”, – пише політолог.

Читайте також: “Абирвалг” від “слуг народу”: найгучніші ляпи соратників Зеленського

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський скерував голові парламенту Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання ВР, на якому можуть розглянути питання щодо уряду.

Верховна Рада збереться о 16 годині 4 березня.

За інформацією джерел в Офісі президента, на позачерговому засіданні ВР, скоріш за все, відбудеться голосування за відставку прем’єра Олексія Гончарука.

Як повідомлялось, олігарх Ігор Коломойський розлютився через рішення Гончарука про зміну керівництва трьох енергокомпаній і Центренерго.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський нібито під примусом Коломойського 4 березня відправить у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Згодом апарат ВР оприлюднив порядок денний позачергового пленарного засідання, ще зазначено, що 4 березня серед іншого планується розгляд  питань про Кабінет міністрів та діяльність силовиків у сфері подолання корупції та зміцнення правопорядку.

3 березня Конституційний суд продовжить розгляд скарги щодо закону “Про очищення влади”, згідно якого низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що у його зустрічі в ресторані з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком не було нічого особливого, а на питання про можливий конфлікт з Ігорем Коломойський через зміну гендиректора “Центренерго”, Гончарук сказав, що рішення про нового керівника прийнято і буде втілено в життя.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE