Politerno > Україна і світ > Син нового голови Податкової не пригадує, звідки у нього майно на $ 300 тисяч – ЗМІ

Син нового голови Податкової не пригадує, звідки у нього майно на $ 300 тисяч – ЗМІ

  • 1 Травня, 2020
  • 982 Переглядів
  • 0

25-річний син голови Податкової служби Олексія Любченка Андрій не може пояснити походження майна на близько $ 300 тисяч – квартиру у новобудові в центрі Києва і автомобіль Porsche Macan 2019 року випуску.

Про це йдеться у сюжеті “Слідство.Інфо”.

За даними розслідувачів, з 2013 року Андрію Любченку належить квартира на понад 100 кв.м. і паркомісце в одній із новобудов у центрі Києва.

“На момент придбання Любченку-молодшому було 18 років. За нашими підрахунками, ця нерухомість нині може коштувати щонайменше 215 тисяч доларів”, – підкреслюють журналісти.

У коментарі виданню Андрій Любченко заявив, що не пригадує, звідки у нього гроші на купівлю квартири і паркомісця.

“Я не пам’ятаю, хто там, що і коли купував. І зараз не можу дати інформацію з цього приводу”, – сказав він.

Водночас на питання, чи допомагали йому батьки, той відповів: “Напевно”.

Крім цього, близько 2 місяців тому Андрій Любченко купив авто Porsche Macan 2019 року випуску. На офіційному сайті Porsche ціна на таке авто стартує від 72 тисяч доларів.

За словами Любченка-молодшого, він заробив на цей автомобіль, займаючись маркетингом.

“Ну, я взагалі-то працюю, у мене ФОП (фізична особа-підприємець – ред.) третьої групи, я займаюсь маркетингом в соціальних мережах: Facebook, Instagram-реклама, Google і так далі. Тому, в принципі, нічого дуже дивного немає і, як на мене, це авто не надто вже дорого коштувало”, – підкреслив Андрій Любченко.

“Судячи зі сторінки Любченка-молодшого в соціальній мережі Instagram, декілька років до цього він їздив на автомобілі Mercedes-Benz 2013 року. Як ми з’ясували, це авто належить приватній фірмі, зареєстрованій на Черкащині, звідки родом головний податківець країни.

Очевидно, саме на цьому автомобілі Андрія Любченка у 2018 році затримали патрульні за керування в нетверезому стані. Сам правопорушник в суді визнав свою провину. Але покарання не отримав. Як з’ясувалося, на момент розгляду справи минули строки притягнення до відповідальності. За словами сина податківця, це було службове авто і він використовував його для роботи”, – зазначають журналісти.

Розслідувачі “Слідство.Інфо” намагались зв’язатися із самим керівником Податкової щодо походження статків його сім’ї, але Олексій Любченко не відповів на дзвінки та повідомлення. 

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 29 квітня призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка.

 Читайте також: Новий голова Податкової Олексій Любченко: біографія, зв’язки, статки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE