Politerno > Україна і світ > Рада ЄС позичить Україні 1,2 млрд євро для подолання наслідків епідемії

Рада ЄС позичить Україні 1,2 млрд євро для подолання наслідків епідемії

  • 5 Травня, 2020
  • 817 Переглядів
  • 0

Рада ЄС виділить Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних та соціальних наслідків епідемії коронавірусу.

Про це йдеться в офіційному пресрелізі, що є у розпорядженні “Європейської правди“.

Рада ЄС погодила пропозицію Єврокомісії про надання 3 млрд євро макрофінансової допомоги 10 країнам з офіційно визнаною перспективою членства та країнам-сусідам для допомоги у подоланні наслідків пандемії коронавірусу, з яких 1,2 млрд передбачені для України.

“Країни з офіційно визнаною перспективою членства та країни-сусіди є нашими найближчими партнерами. Зараз більш критично, ніж будь-коли, щоб ми трималися разом і демонстрували солідарність у реагуванні на економічний і соціальний вимір цієї глобальної кризи”, – зазначив Здравко Марич, міністр фінансів Хорватії.

Фінансова допомога надаватиметься у формі позик на вигідних умовах. Із зазначених 3 млрд для окремих країн передбачені: 

Україні – 1,2 млрд євро

Грузії – 150 млн євро

Молдові – 100 млн євро

Боснії та Герцеговині – 250 млн євро

Албанії – 180 млн євро

Північній Македонії – 160 млн євро

Косову – 100 млн

Чорногорії – 60 млн

Йорданії – 200 млн євро

Тунісу – 600 млн євро

“Разом із підтримкою від МВФ ці кошти допоможуть покращити макроекономічну стабільність та дозволять спрямовувати ресурси на захист громадян та пом’якшення негативних соціально-економічних наслідків пандемії”, – додають у повідомленні.

Кошти будуть доступні протягом 12 місяців та будуть надаватися двома частинами. Максимальний термін погашення кредиту – 15 років. Умови будуть прописані у меморандумах про взаєморозуміння між країнами-партнерами та Єврокомісією.

Текст ще має бути погоджений Європарламентом та Радою ЄС перед набранням чинності.

На початку квітня ми повідомляли, що Світовий банк виділить Україні 150 млн доларів, з яких: 50 млн – для підтримки вразливих верств населення у період епідемії коронавірусу і 100 млн – для поліпшення рівня соцзахисту загалом.

1 травня стало відомо, що Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування в розмірі 150 млн доларів для України.

Читайте також: Влада вдвічі збільшила фінансування податкової міліції, яку Зеленський обіцяв ліквідувати – розслідування

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE