Politerno > Україна і світ > До ОГП надіслано заяву про виявлення в діях нардепа ознак держзради

До ОГП надіслано заяву про виявлення в діях нардепа ознак держзради

  • 11 Травня, 2020
  • 1032 Переглядів
  • 0

Очільник ГО “Народ України проти корупції” надіслав звернення до голови ГПУ Ірини Венедіктової з повідомленням про шпигунство і державну зраду. За його твердженням, діючий депутат Ради є агентом спецслужб Росії та Білорусі.

Геннадій Москаль заявив, що народний депутат, голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус працює на спецслужби Росії та Білорусі. Про це повідомляється на сайті ГО “Народ України проти корупції”.

Москаль надіслав звернення до Генерального прокурора Ірини Венедіктової, у якому розповів факти, в котрих вбачає в діях Геруса ознаки злочину: шпигунства на користь спецслужб Росії й Білорусі та державної зради. За словами Москаля, Герус веде підривну діяльність проти України у сфері енергетики.

За словами очільника громадської антикорупційної організації, мета підривної діяльності Геруса – блокувати енергетичну євроінтеграцію України. Україна та Молдова до 2023 року мають намір від’єднатися від російської енергосистеми і стати частиною європейської. Росія, не бажаючи втрачати енергетичні зв’язки з колишніми республіками-сателітами, через Геруса намагається перехопити контроль над енергетичним ринком України, аби дестабілізувати ситуацію на ньому до такої міри, щоб нашій державі відмовили у приєднанні до Єдиної Європейської енергосистеми, – заявив Москаль.

Публікуємо повний текст звернення:

Нагадаємо, у грудні 2019 року СБУ відмовила народному депутату Олексію Гончаренку в залученні до відповідальності його колеги по парламенту Андрія Геруса за законодавче закріплення поправки про поновлення поставок електроенергії з Росії.

Раніше, нардеп Олег Ляшко звернувся до прокуратури Київської області із заявою. В ній Ляшко просив відкрити кримінальне провадження проти нардепа Андрія Геруса за підозрою в державній зраді.

Читайте також: НАБУ відкрило справу проти Геруса за заявою адвоката Ляшка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE