Politerno > Україна і світ > Фірма Skadden визнала виплату Тимошенко і Власенку по $5,5 млн компенсацій, – The New York Times

Фірма Skadden визнала виплату Тимошенко і Власенку по $5,5 млн компенсацій, – The New York Times

  • 11 Травня, 2020
  • 1217 Переглядів
  • 0

Американська фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, що готувала в 2012 році звіт для Міністерства юстиції України у справі Юлії Тимошенко, виплатила їй та її адвокату, нардепу Сергію Власенку, щонайменше 11 млн доларів у межах досудового врегулювання.

Про це пише New York Times.

За даними джерел видання, знайомих з обставинами досудового врегулювання, ця фірма виплатила принаймні 11 млн доларів, щоб уникнути судового позову.

Врегулювання, про яке раніше не повідомлялося, пов’язане з представництвом Skadden, починаючи з 2012 року, уряду тодішнього президента Віктора Януковича.

У грудні 2018 року в інтерв’ю The New York Times у Вашингтоні Тимошенко звинуватила юристів Skadden у “відбілюванні Януковича і його уряду” в обмін на гроші.

Із посиланням на два джерела видання пише, що Тимошенко та її адвокат Сергій Власенко, який також стверджував, що уряд Януковича з ним обійшлося несправедливо, найняли юридичну фірму Reid Collins & Tsai для вивчення можливості подати до суду на Skadden за її роботу.

У 2011 році Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. У 2012 році Міністерство юстиції найняло Skadden для “незалежної оцінки” судового процесу над Тимошенко у зв’язку з її позовом проти України в ЄСПЛ. У висновках Skadden йшлося, що справа не була політично мотивованою.

Пізніше в компанії визнали, що доповідь у справі Тимошенко була суперечливою і писалася адвокатами “на замовлення Пола Манафорта в інтересах його клієнта Віктора Януковича”.

Після цього Skadden вирішила виплатити їм компенсацію, яка надійшла в Україну через рахунки Reid Collins & Tsai. За підрахунками видання, Тимошенко і Власенко отримали по 5,5 млн доларів кожен. Депутат Власенко вказав ці надходження у своїх деклараціях як “іноземний дохід”, а Тимошенко – як “компенсацію збитку, завданого політичними репресіями 2011-2014 роках”.

Читайте також: Тимошенко отримала майже 150 млн гривень компенсації за політичні репресії часів Януковича

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE