Politerno > Україна і світ > Рада Євросоюзу погодила політику “Східного партнерства” на період після 2020 року

Рада Євросоюзу погодила політику “Східного партнерства” на період після 2020 року

  • 11 Травня, 2020
  • 892 Переглядів
  • 0

У понеділок, 11 травня, Рада Європейського союзу затвердила висновки про політику відносно країн “Східного партнерства” на період після 2020 року, в яких визнала європейські прагнення і європейський вибір України.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Зокрема, у своєму рішенні Рада підтвердила стратегічне значення формату “Східного партнерства”, в який входять Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан і Вірменія, і заявив про прихильність створення спільної зони загальної демократії, процвітання і стабільності.

Також в ЄС привітали значні досягнення “Східного партнерства” і підтвердили, що стосовно 6 країн буде застосовуватися підхід, заснований на стимулах і висуненні умов як засобу заохочення східних країн-партнерів продовжувати реформи.

Ключове значення у співпраці будуть мати розширення торгівлі, продовження нормативного зближення, створення умов для постійного наближення асоційованих країн до внутрішнього ринку ЄС та поступової економічної інтеграції, розширення доступу до фінансування і подальша інтеграція економік східних країн-партнерів і ЄС.

Як відомо, Європейський парламент планує створення “спільного економічного простору” між ЄС і шістьма колишніми радянськими республіками в межах програми “Східне партнерство”. Ця програма буде здійснюватися в межах процесу “поступової інтеграції” країн у блок

Читайте також: В Росії близько 300 військових заразилися коронавірусом на репетиціях параду – РосЗМІ (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE