Politerno > Україна і світ > ОГП долучить до розслідування інтерв’ю Гордона із Гіркіним – під офісом журналіста влаштували пікет (Фото)

ОГП долучить до розслідування інтерв’ю Гордона із Гіркіним – під офісом журналіста влаштували пікет (Фото)

  • 18 Травня, 2020
  • 1083 Переглядів
  • 0

СБУ та Офіс генпрокурора проведуть перевірку інтерв’ю Дмитра Гордона із російським найманцем Ігорем Стрєлковим (Гіркіним), а під офісом журналіста активісти С14 влаштували протест.

Як відомо, 18 травня Дмитро Гордон проводив інтерв’ю із терористом Стрєлковим. Їхня розмова тривала майже 4 години.

“Використання органами прокуратури та досудового розслідування інформації з інтерв’ю підозрюваних і обвинувачених осіб досить поширена світова практика. Такі інтерв’ю цінні додатковими фактажем, деталями. Наприклад, так звана “прокурор” Криму підтвердила, що їй відомо про підозру і кримінальні переслідування проти неї в Україні.”, – заявив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов у коментарі УП.

Заступник генпрокурора повідомив, що Гіркін розповів про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів. Він так само запевнив, що ці дані будуть детально проаналізовані прокурорами і слідчими.

Так само не виключається можливість, що в подальшому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права – військових злочинів і злочинів проти людства, в тому числі в міжнародних судових інстанціях.

Йдеться про відомості, які свідчать про контроль і постачання зброї незаконним збройним формуванням з боку Російської Федерації.

СБУ також обіцяє відреагувати на інтерв’ю, проте не повідомляє, яким чином.

“СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв’ю з Гіркіним”, – повідомила пресслужба СБУ, яку цитує ВВС.

У цей час під офісом Дмитра Гордона влаштували протест через інтерв’ю з колишнім ватажком бойовиків, росіянином Ігорем Стрєлковим (Гіркіним).

На акцію прийшли кілька десятків людей. Серед учасників протесту, зокрема, присутній лідер націоналістичної “С14” Євген Карась. Також присутні журналісти.

Протестувальники написали на землі нецензурний надпис, співзвучний з прізвищем журналіста.

Учасники акції заявили, що будуть телефонувати Гордону.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE