Politerno > Україна і світ > Джапарова стане першою представницею кримських татар в керівництві МЗС

Джапарова стане першою представницею кримських татар в керівництві МЗС

  • 18 Травня, 2020
  • 967 Переглядів
  • 0

Еміне Джапарова стане першою заступницею міністра закордонних справ України і першою представницею кримськотатарського народу в українській дипломатії.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Фейсбуці.

“Новини полетіли, тому зроблю короткий анонс: сподіваюся, Еміне Джапарова швидко пройде усі процедури призначення і вже невдовзі стане моєю першою заступницею. Дякую Володимиру Зеленському за підтримку її кандидатури. Еміне буде першою представницею кримськотатарського народу в керівництві української дипломатії”, – написав Кулеба.

За його словами, Джапарова в разі призначення на посаду займатиметься не тільки темою Криму, а й публічною дипломатією.

“Перша заступниця міністра – це особлива посада в системі. Там багато простору для дій і багато відповідальності за результат. У її портфоліо буде не лише Крим. Ще буде публічна дипломатія. І ще багато чого важливого. Але про це вже після призначення”, – написав міністр.

Довідково: Еміне Джапарова в 2002-2003 рр. працювала на громадських засадах помічницею з питань національних меншин у службі першого віцепрем’єр-міністра України з гуманітарних питань.

З березня 2008 року по січень 2010 року обіймала посаду аташе у відділі соціально-гуманітарних питань департаменту культурного та гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України.

З жовтня 2015 року по квітень 2016 року – радниця міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики щодо Криму. 20 квітня 2016 року була призначена першою заступницею міністра інформаційної політики України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE