Politerno > Україна і світ > Ідеологему “партія мерів” закидають з Офісу президента, щоб “з нальотом” дискредитувати, – Філатов

Ідеологему “партія мерів” закидають з Офісу президента, щоб “з нальотом” дискредитувати, – Філатов

  • 22 Травня, 2020
  • 1937 Переглядів
  • 0

Ідею створення так званої “партії мерів” закидають у масову свідомість технологи Офісу президента, метою яких є дискредитація спільноти мерів.

Про це Мер Дніпра Борис Філатов сказав в інтерв’ю “Радіо НВ”.

“Сама назва “партія мерів” стала жити окремим життям. І в пресі дуже сильно цю історію мусують, такий ярлик уже повісили. Я думаю, що “партія мерів” як партія лідерів місцевого самоврядування, що об’єдналися за професійною ознакою, – це нежиттєздатний проект. Неможливо зробити партію пенсіонерів, мерів, булочників або токарів-фрезерувальників. Це неправильно. Більше того, я вважаю, що саму ідеологему (чи міфологему) “партії мерів” закидають у масову свідомість, зокрема, технологи Офісу президента, для того щоб її з нальотом дискредитувати”, – заявив Філатов.

Водночас мер Дніпра відзначив “затребуваність у суспільстві” нової політичної сили, яка, за його словами, має стати загальнонаціональною й об’єднати не лише мерів, а й голів об’єднаних територіальних громад, а також лідерів громадської думки та “активних людей”.

“Цей проект має право на існування, тому що величезна кількість виборців розчарувалася в “прегарних нових обличчях”, але при цьому ті самі виборці не хочуть голосувати за нових політиків. За моїми оцінками, від 30% до 40% виборців могли б віддати свої голоси за подібну партію”, – вважає Філатов.

Раніше мер Києва Віталій Кличко також заявив, що мери міст і керівники органів місцевого самоврядування не виключають можливої участі в місцевих виборах у жовтні 2020 року як єдиний політичний проект.

Ідея подібної політсили не нова для України. У 2019 році вже була така спроба. Міський голова Харкова Геннадій Кернес і мер Одеси Геннадій Труханов домовилися про створення спільної партії для участі в парламентських виборах. Пізніше ця політсила увійшла до складу Опозиційного блоку, який у результаті пройти в Раду так і не зумів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE