Politerno > Україна і світ > Кабмін розділив Міністерство енергетики та захисту довкілля на два окремі відомства

Кабмін розділив Міністерство енергетики та захисту довкілля на два окремі відомства

  • 27 Травня, 2020
  • 818 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів розділив Міністерство енергетики та захисту довкілля на Міністерство енергетики та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 27 травня з доопрацюванням в один день.

“Інституційна спроможність діючого міністерства унеможливлює належний рівень формування та реалізації державної політики, а також призводить до внутрішньої неузгодженості та виникненню конфлікту інтересів”, – повідомляє в.о голови Мінекоенерго Оксана Буславець

Голова комітету парламенту з питань екологічної політики  Олег Бондаренко пропонував приєднати “енергетичну” частину Мінекоенрго до Мінвугілля (яке ще не ліквідоване) , а Мінзахисту довкілля залишити у міністерстві, що існує.  Він аргументував свою позицію занадто великими строками для формування Міністерства захисту довкілля – 6 місяцями. 

“У нас колосальна криза в енергетиці… у нас немає 6 місяців створювати міністерство енергетики, тому ми йдемо таким шляхом. Критично важливо забезпечити стабільність міністерства енергетики. Екологія зараз працює, буде призначений в.о”, – відповів на це прем’єр.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE