Politerno > Україна і світ > Коломойський переніс офіс “Центренерго” у санаторій під Києвом (Відео)

Коломойський переніс офіс “Центренерго” у санаторій під Києвом (Відео)

  • 31 Травня, 2020
  • 997 Переглядів
  • 0

Український скандальний бізнесмен Ігор Коломойський переніс офіс “Центренерго” у санаторій під Києвом після того, як змінилося керівництво компанії.

У програмі Наші гроші повідомляється, що знайшли компанію в лісі, а дорога до неї була перегороджуючи трактором. Компанію вивезли в санаторій, який обслуговував її працівників.  

Ззовні територія схожа на базу відпочинку, однак по периметру обтягнута колючим дротом.

Фонд держмайна почав зміну лояльного до Коломойського керівництва енергокомпанії ще минулого року. Однак поки цей процес йшов в судах, Центренерго встигло переїхати та забарикадуватися.

А трактор, як відзначають журналісти, це не тільки спосіб маскувати дорогу, а символ того, як Ігор Коломойський намагався захистити держпідприємство від держави.

Нагадаємо, “Центренерго” належать три теплові електростанції — Вуглегірська, Зміївська та Трипільська. Вони забезпечують електроенергією центр і частково схід країни. Сумарна проєктна потужність станцій становить 7690 МВт — приблизно 15% від загальної потужності електростанцій України. Державі належить 78,3% акцій Центренерго.

В кінці червня 2019 року, після зміни влади в Україні, наглядова рада Центренерго призначила виконувачем обов’язки голови Центренерго Володимира Потапенка. Його пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

У липні 2019-го повідомлялося, що екс-директор ТОВ “ДРФЦ” Віталій Бєляков з початку липня став новим неофіційним куратором вугільної галузі, змінивши у цій власника Віталія Кропачова.

Ініціатором заміни смотрящих став Ігор Коломойський, а підприємства групи “Приват” почали співпрацю з державним “Центренерго”, купуючи у нього дешеву електроенергію і продаючи йому дороге вугілля.

У вересні того ж року суд зобов’язав Фонд державного майна скасувати своє рішення про недопущення ТОВ “Укрдонінвест” до приватизаційного аукціону з продажу 78% акцій ПАТ “Центренерго”. Таким чином суд став на бік Кропачова.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що всі нестратегічні підприємства будуть готуватися до приватизації, зокрема “Центренерго”, приватизація буде проводитись після ситуації з COVID-19.

Після цього, голова Фонду держмайна Сенниченко заявив, що Апеляційний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва, який заборонив Фонду держмайна здійснювати дії, спрямовані на зміну членів дирекції ПАТ “Центренерго”, зокрема в.о. гендиректора компанії Володимира Потапенко.

Але у березні уряд погодився з пропозицією Фонду держмайна про призначення екс-гендиректора компанії “Технова” (Чернігівська ТЕЦ) Олександра Корчинського виконуючим обов’язки генерального директора ПАТ “Центренерго”.

29 травня Фонд держмайна повернув “Центренерго” під контроль держави – наглядова рада “Центренерго” призначила в.о. гендиректора компанії Олександра Корчинського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE