Politerno > Україна і світ > Представник США в ОБСЄ закликав Росію повернути Крим і вивести війська з Донбасу

Представник США в ОБСЄ закликав Росію повернути Крим і вивести війська з Донбасу

  • 31 Травня, 2020
  • 1014 Переглядів
  • 0

Місія США в ОБСЄ закликала Росію повернути Крим і вивести війська зі сходу України. 

Про це повідомив посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор ІІІ.

“Час для Росії припинити цю шараду, повернути Україні контроль над Кримом і вивести свої війська і обладнання зі східної України”, – йдеться в повідомленні в Twitter.

Під час онлайн-зустрічі Постійної Ради ОБСЄ у Відні американський посол Джеймс Гілмор ІІІ заявив, що США підтримують український суверенітет, незалежність і територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів, включно з територіальними водами.

“Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо, спробу Росії анексувати Крим”, – додав він.

Тому санкції щодо Росії, передбачені мінських угодами, а також санкції, введені в результаті анексії Криму, повинні залишитися в дії, – йдеться в заяві посла США в ОБСЄ.

“Ми відкидаємо російські заяви, що Москва поліпшила життя кримських татар і інших українців, які проживають в окупованому Росією Криму”, – заявив Гілмор.

Місія США в ОБСЄ відзначає, що військові дії на сході України не є “внутрішнім конфліктом”.

“Російський уряд ініціював цей конфлікт, щоб повернути Україну під вплив Кремля”, – заявив посол США.

“Більше 6 років російський уряд розпалювало конфлікт на східній Україні, загрожуючи життю місцевого населення і руйнуючи критично важливу інфраструктуру, від якої залежать поставки електрики і води для мільйонів людей”, – додав посол Гілмор.

Під час засідання ОБСЄ він підкреслив, що “так званої влади російських ставлеників не було б на підконтрольній Росії східній Україні без прямої підтримки з Москви”.

Нагадаємо, основний конкурент російської державної корпорації “Газпром” на європейському ринку, катарська компанія Qatar Petroleum, хоче істотно потіснити монополіста з РФ, а в перспективі мінімізувати його вплив на світових ринках.

Також ми повідомляли, що довіра росіян до президента РФ Володимира Путіна опустилася до позначки 25%.

Зранку 29 травня українські винищувачі супроводжували стратегічні бомбардувальників ВПС США під час перельоту над територією України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE