Politerno > Україна і світ > Шредера переобрали у керівництво “Роснефти” – в МЗСУ це назвали “платою за вірність Кремлю”

Шредера переобрали у керівництво “Роснефти” – в МЗСУ це назвали “платою за вірність Кремлю”

  • 8 Червня, 2020
  • 783 Переглядів
  • 0

У понеділок, 8 червня, стало відомо, що Ґергарда Шредера переобрали головою ради директорів російської нафтогазової компанії «Роснафта», яку він очолює з 2017 року.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на переобрання Шредера головою ради директорів російської нафтогазової компанії «Роснафта» і назвали це «платою за вірність».

«Плата за вірність Кремлю не забарилася – Шрьодер отримує чергові дивіденти! «П’ята колона» в ЄС продовжує проштовхувати російські інтереси і розхитувати європейську солідарність», – написав 8 червня у твітері заступник міністра закордонних справ Василь Боднар.

Як відомо, канцлер Німеччини Анґела Меркель виступила з критикою рішення про призначення Шредера. Вона, зокрема, нагадала, що «Роснефть» входить до санкційного Євросоюзу.

Слід нагадати, що Шредер неодноразово виступав за зняття санкцій із Росії.

Свого часу, ексканцлер Німеччини Ґергард Шредер в інтерв’ю німецькій газеті Tagesspiegel заявив, що анексований Росією Крим ніколи не повернеться до складу України, і антиросійські санкції слід скасовувати.

На це відреагував посол України в Німеччині Андрій Мельник, який назвав ці заяви Шредера «безсоромними».

«Це лише крик відчаю топлобіста Кремля, який втрачає ґрунт під ногами. Навіть ця остання важка артилерія не допоможе. Україна цінує залізобетонну позицію Берліна щодо збереження санкцій і невизнання анексії», – написав він у твіттері.

При цьому український дипломат запропонував ексканцлеру укласти парі. Шредер обізвав посла Мельника у відповідь на критику його позиції щодо Криму.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE