Politerno > Україна і світ > Венедіктова готова підписати підозру Порошенкові

Венедіктова готова підписати підозру Порошенкові

  • 9 Червня, 2020
  • 808 Переглядів
  • 0

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявляє про готовність підписати підозри народним депутатам, в тому числі і Петру Порошенку, за наявності підстав і достатніх доказів.

Про це Венедіктова розповіла в інтерв’ю “Українським новинам“.


Читайте також:
Порошенко ввозив в Україну картини для потреб консула Сейшельських островів Свинарчука – Лещенко

“За наявності підстав і достатніх доказів у мене немає проблем підписати підозру чинним народним депутатам. Я не слабка людина і я це зроблю в чітко регламентований законом спосіб”, – зазначила генпроукрор.

На уточнююче запитання, чи готова вона підписати підозру Порошенку, генпрокурор підкреслила: “У тому числі”.

Вона нагадала, що 17 справ щодо Порошенка відкрив її попередник Руслан Рябошапка, ще 4 – відкрила вона (три за рішенням суду, одне за заявою нардепа Андрія Деркача).

“Наскільки мені відомо, експертиза призначена. Зараз визначаються обставини здійснення записів, коло присутніх осіб, які застосовувалися технічні засоби і можливість ідентифікувати голоси. Справа розслідується строго в рамках закону, щоб вона не стала політичним в світлі майбутніх виборів в США”, – підкреслила Венедіктова.

На питання, чи є зараз підстави для оголошення підозри п’ятому президенту, Венедіктова відповіла, що йде розслідування, але “так чи інакше, прийде час приймати законні процесуальні рішення, і вони будуть різні”.

Щодо перспективності справи по картинам Порошенка Венедіктова зазначила, що ця справа цікава колом учасників, походженням картин і джерелами їх придбання.

“І не просто так вклалися в фоновий медійний шум з цього приводу для того, щоб максимально знецінити роботу слідчих”,  – додала Генпрокурорка.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE