Politerno > Україна і світ > Зеленський ініціює скасування карантинних обмежень на зарплати чиновників

Зеленський ініціює скасування карантинних обмежень на зарплати чиновників

  • 11 Липня, 2020
  • 1845 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський просить Верховну Раду прийняти на позачерговому засіданні 13 липня законопроєкт, який передбачає скасування запроваджених за його ж ініціативою через карантин обмежень зарплат чиновників у 47 тис. грн.

Про це повідомляє НВ.

Відповідний законопроєкт №3708 було внесено до парламенту депутатами “Слуги народу” 19 червня і значиться в переліку запропонованих Зеленським до розгляду на позачерговому засіданні Ради. Нардепам пропонують проголосувати за те, щоб зазначене обмеження зарплати чиновників діяло не більше трьох місяців від дня застосування цієї норми.

Нагадаємо, верхню межу для заробітних плат чиновників запровадили 13 квітня, коли прийняли держбюджет. Тож у разі схвалення парламентом законопроєкту 13 липня термін дії обмеження має завершитися.

10 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що зарплати держслужбовців із 1 квітня не мають перевищувати 47 тис. грн. Нардепи прийняли зміни до держбюджету, якими на період карантину визначили граничний розмір зарплат чиновників і суддів у 10 мінімальних заробітних плат (мінімальну зарплату наразі встановлено ​​на рівні 4 723 гривень).

У консультативному висновоку до проєкту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” № 3279-д Вищої ради правосуддя зазначається, що тимчасове обмеження суддівської винагороди порушує конституційні гарантії як незалежності суддів, так і судової влади в цілому.

Раніше Кабінет міністрів затвердив постановою №141 від 5 лютого, яка опублікована в “Урядовому кур’єрі”, що ісячна зарплата керівника державної компанії за контрактом не повинна перевищувати 1,25 мільйона гривень.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE