Politerno > Україна і світ > Дубінський заявив про крадіжку на ПДВ 2,7 млрд грн, і зажадав відставки глави ДПС і Мінфіну

Дубінський заявив про крадіжку на ПДВ 2,7 млрд грн, і зажадав відставки глави ДПС і Мінфіну

  • 31 Липня, 2020
  • 945 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський вимагає відставки голови ДПС Олексія Любченка та міністра фінансів Сергія Марченка через те, що вони продовжують практику зловживань при відшкодуванні ПДВ, завдаючи збитків держбюджету. 

Про це пише Dubinsky.pro.

За даними Дубинського, в червні 2020 року скарбниця недорахувалася 2,7 млрд грн через схему з ПДВ.

«За моїми даними, сума хабарів жадібним податківцям склала $ 5 млн. Очевидно, що подібні схеми можуть існувати тільки, коли «в долі» ті, хто сидить на самому верху. Їх подальше перебування на своїх місцях вже восени обіцяє фінансовою катастрофою всій Україні», – підкреслив депутат.

Він додав, що інформація з задокументованими схемами вже вирушає до правоохоронних органів.

За даними нардепа, держбюджет щомісяця недоотримує через скруток ПДВ не менше 5 млрд грн в місяць. Дубінський зібрав докази про глобальну схемою з отримання незаконного відшкодування з ПДВ на протязі 2019-2020 років, яка завдала державі збитків на загальну суму 79 млрд грн. Її контролював голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський, а реалізувала ціла мережа чиновників в столиці і регіонах. 

Розкрадання були поставлені на широку ногу і йшли з великим розмахом. Злочинці задіяли широку мережу транзитно-конвертаційних підприємств. За один тільки лютий 2020 року держбюджет недоотримав 3,5 млрд грн, в схемі брали участь 549 компаній:

  • у Львівській області збитки склали 500 млн грн (задіяно 62 підприємства)

  • у Київській області – 391 млн грн (102 підприємства)

  • у Києві — 135 млн грн (116 предприятий);

  • в Донецькій області – 100 млн грн (54 підприємства) і т. д.

  • Координував роботу конвертаційних центрів львівський контрабандист-конвертатор Василь Костюк, який діяв в рамках глобальної змови з керівниками Державної податкової служби, Мінфіну та Держфінмоніторингу. З боку ДПС в схемі була задіяна керівник головного управління ДПС в Донецькій області Ірина Долозіна. Вона відповідала за роботу «конвертів» на сході і півдні України: в Донецькій, Луганській, Харківській, Запорізькій, Одеській і Миколаївській областях. Залучалися і інші особи.

З боку Держфінмоніторингу, який не міг не знати про незаконні ПДВ-схеми, оскільки в цей орган стікається вся інформація про більш-менш значні грошові проводки, все курирував Ігор Черкаський

У зв’язку з цим Олександр Дубінський подав офіційну заяву в Генпрокуратуру і НАБУ для проведення розслідування з цього приводу (з внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань) і залучення до відповідальності відповідних осіб.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE