Politerno > Україна і світ > “Захист України – не злочин”: пікети на підтримку затриманих за напад на “людей Киви” відбулися в шести містах. ФОТО

“Захист України – не злочин”: пікети на підтримку затриманих за напад на “людей Киви” відбулися в шести містах. ФОТО

  • 29 Серпня, 2020
  • 1067 Переглядів
  • 0

Київський районний суд Харкова в суботу, 29 серпня,  відправив під арешт на 2 місяці без права внесення застави 6 з 14 підозрюваних у нападі на автобус з членами проросійського угруповання “Патріоти – за життя”.

Як повідомляється в telegram-каналі “Національного Корпусу“, по всій Україні відбулися акції на підтримку патріотів, які “вступили в конфлікт з членами проросійського угруповання нардепа Іллі Киви “Патріоти – за життя”.

Акції відбулися під лозунгом “Захист України – не злочин”. Взяли у них участь мешканці шістьох українських міст.

“Захист України – не злочин, а обов’язок кожного громадянина!” Саме з такими гаслами сьогодні відбуваються акції у декількох містах України: Львові, Луцьку, Вінниці, Харкові, Житомирі, Києві. У День пам’яті захисників України в Харкові судять патріотів за протистояння людям Медведчука, які фінансуються за гроші Кремля. Кожен українець розуміє, якщо їх не зупинити сьогодні, то завтра їхня діяльність, підкріплена шаленою підтримкою ватних медіа, обернеться спробами створити нові Одеську, Харківську, Полтавську, Дніпровську “народні республіки”, масовими жертвами та фактичним знищенням Української держави”, – заявив Нацкорпус.

Представники партії також підкреслили, що агресивна протидія тітушкам Киви з боку патріотів стала наслідком бездіяльності влади та спецслужб, які ігнорують створення парамілітарний проросійських угруповань на мирній території України.

Нагадаємо, увечері 27 серпня в районі Люботина під Харковом було обстріляно мікроавтобус. Народний депутат ОПЗЖ Ілля Ківа заявив, що в автобусі були його соратники.

Поліція повідомила, що внаслідок обстрілу поранено 2 осіб.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко поінформував, що нападників затримали і опублікував їхні фотографії.

В СБУ уточнили, що внаслідок обстрілу поранено 2, а 3 особи. За словами лікарів, пораненим зараз роблять операції.

За фактом стрілянини на трасі Харків-Київ відкрито кримінальне провадження за статтею “замах на вбивство”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE