Politerno > Україна і світ > “Тедіс” програв АМКУ апеляцію і виплатить останні 130 мільйонів штрафу

“Тедіс” програв АМКУ апеляцію і виплатить останні 130 мільйонів штрафу

  • 11 Вересня, 2020
  • 796 Переглядів
  • 0

Північний апеляційний госпсуд відмовив “Лідертано Холдінгс Лтд” у визнанні недійсним рішення АМКУ від грудня 2016 року про накладення на “ТЕДІС Україна” штрафів у понад 431 млн грн за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Упродовж 2017-2018 років “ТЕДІС” оскаржував рішення Комітету, однак програв в усіх трьох інстанціях.

Після цього позов з вимогою скасувати штраф подала компанія Лідертано Холдінгс Лтд, яка формально є одним із засновників ТОВ “ТЕДІС Україна”.

У ході сьогоднішнього засідання Північний апеляційний господарський суд закрив провадження у цій справі.

Раніше  “ТЕДІС” сплатив частину штрафу в розмірі 300 млн грн. Після сьогоднішнього рішення суду до державного бюджету має надійти іще 131 млн грн.

Наприкінці липня Володимир Зеленський пообідав з Борисом Кауфманом, який не заплатив штраф до бюджету у 3.4 мільярда гривень, і, ймовірно, просуває на пост глави Одеської ОДА Сергія Гриневецького.

15 липня Господарським судом Києва було відкрито провадження за позовом АМКУ до монополіста ринку дистрибуції тютюнових виробів в Україні – ТОВ “Тедіс Україна” і чотирьох груп компаній виробників тютюнових виробів про стягнення накладених штрафів на загальну суму 6,5 млрд грн.

24 липня група компаній “Імперіал Тобакко”, до якої входять “Імперіал Тобакко Юкрейн” і “Імперіал Тобакко Продакшн Україна”, сплатила накладений АМКУ штраф на загальну суму майже 460 млн гривень.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що нардепи фракції “Слуга народу” обговорюють питання відставки міністра економічного розвитку Ігоря Петрашка, який міг лобіювати легалізацію монополії компанії “Тедіс-Україна” на тютюновому ринку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE