Politerno > Україна і світ > Верховний суд ухвалив заяву щодо “записів” у справі ОАСК

Верховний суд ухвалив заяву щодо “записів” у справі ОАСК

  • 18 Вересня, 2020
  • 607 Переглядів
  • 0

Пленум Верховного суду у п’ятницю ухвалив заяву щодо записів, зроблених, за інформацією НАБУ, у кабінеті голови Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Тільки для захисту прав і свобод людини суддя може і повинен використовувати свої повноваження. І саме для цього судді отримують свою незалежність, яка не є ані привілеєм, ані шляхом до збагачення», – йдеться у заяві.

Згідно із заявою, пленум «змушений констатувати, що судовій владі нанесено значної шкоди від змісту записів».

«Це несе в собі ризик серйозного порушення цінностей, на яких будується незалежний і справедливий суд, та зводить нанівець щоденні зусилля тисяч суддів з підвищення довіри громадян до суду… Компетентність, етичність, доброчесність, нульова толерантність до корупції, недопущення зовнішнього або внутрішнього втручання, відмова від особистих зв’язків, непрозорих процедур та телефонного права – це стовпи, на яких будується справедливий суд», – йдеться у заяві Верховного суду.


Раніше сьогодні Вищий антикорупційний суд продовжив термін досудового розслідування у справі щодо суддів Окружного адміністративного суду Києва, його голови Павла Вовка та адвокатів до 17 січня 2021 року.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Вища рада правосуддя залишила на посаді голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE