Politerno > Україна і світ > У Мінську мітингують 100 тисяч людей, стягнуто бронетехніку, на площах силовики з автоматами. Відео – Фото

У Мінську мітингують 100 тисяч людей, стягнуто бронетехніку, на площах силовики з автоматами. Відео – Фото

  • 27 Вересня, 2020
  • 705 Переглядів
  • 0

У Мінську в акції протесту проти фальсифікації виборів президента в неділю бере участь близько 100 тисяч осіб, силові відомства посилюють заходи безпеки, так як у цей день прихильники опозиції мають намір провести інавгурацію Світлани Тихановської.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

 

Радіо Свобода й Інтерфакс повідомляють, що в мітингу в Мінську бере участь близько 100 тисяч осіб. TUT.BY повідомляє про десятки тисяч.

Колона демонстрантів рухається по проспекту Незалежності. Колона зайняла всю проїжджу частину.

При цьому практично весь Мінськ заблокований.

За даними правозахисного центру “Весна”, у неділю в різних містах Білорусі затримано мінімум 78 осіб.

 
 

Офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова повідомила “Інтерфаксу”, що в ході несанкціонованих масових заходів в країні у неділю затримано більше ста людей. Вона зазначила, що дані будуть уточнені пізніше.

 
 

Як пише TUT.BY, у Мінську невідомі в балаклавах і ОМОН затримували людей на перетин вулиць Міський вал і Немига, на перехресті проспекту Машерова і вулиці Тімірязєва.

 


Також затримання відбулися біля стели “Мінськ – місто-герой” і біля готелю “Ювілейний”.

У Гомелі повідомляється про застосування спецзасобів проти мітингувальників, в тому числі перцевого газу. Кореспондент TUT.BY повідомляє, що чутні постріли.

Палац Незалежності (міська резиденція Олександра Лукашенка) оточений кількома кордонами силовиків. Біля резиденції стоїть бронетехніка – не менше 5 БТР, військові вантажівки і машини з рулонами колючого дроту.


Площа державного прапора оточена міліцією і військовими, вони озброєні автоматами Калашникова.

Оточені традиційні точки збору прихильників опозиції.

Зокрема, стела” Мінськ – місто-герой ” і музей Великої Вітчизняної війни по периметру обгороджені металевими конструкціями, обтягнуті колючим дротом. У оточення чергують військові.

Також силовики вишикувалися навколо основних площ у центрі міста.

Майдан Незалежності обгороджено металевими огорожами. По периметру чергують співробітники міліції. На площі знаходяться силовики в оливковій формі без розпізнавальних знаків. Підземний центр” Столиця”, розташований під площею, закритий.

Під мостом в створі вулиці Московської припарковані водомети, десятки вантажівок ОМОН, автомобілі системи” рубіж ” з триметровими металевими щитами на бампері. Проїзд у бік вокзалу закритий. Оточена також Жовтнева площа.

Тим часом, до центру міста колонами сходяться протестувальники. Люди збираються в спальних районах і великими групами рухаються в напрямку стели “Мінськ місто-герой”.

Силовики намагаються перешкодити руху людей: затримують відстаючих від Колон, а також тих, хто рухається невеликими групами по 2-3 людини.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE