Politerno > Україна і світ > Нагірний Карабах: Вірменія оголосила загальну мобілізацію і військовий стан, Азербайджан узяв під контроль 6 селищ

Нагірний Карабах: Вірменія оголосила загальну мобілізацію і військовий стан, Азербайджан узяв під контроль 6 селищ

  • 27 Вересня, 2020
  • 832 Переглядів
  • 0

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня почали бойові дії і звинуватили один одного в ескалації насильства в Нагірному Карабаху.

Уряд Вірменії оголосив військовий стан і загальну мобілізацію у зв’язку із загостренням збройного конфлікту з Азербайджаном.

Про це у Facebook написав прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян.

“Рішенням уряду в Вірменії оголошено військовий стан і загальну мобілізацію. Рішення вступає в силу з моменту публікації. Прошу особовий склад військ з’явитися в свої районні військові комісаріати”, – написав Пашинян.

Водночас у Міноборони Азербайджану заявляють, що “на всій протяжності фронту йдуть запеклі бої”.

У свою чергу, міноборони Азербайджану повідомляє, що військові взяли під контроль 4 селища Фізулінського району і 2 села Джебраїльського району в Нагірному Карабасі.

“В ході успішної військової операції підрозділи азербайджанської армії звільнили селища Гараханбейлі, Гервенд, селище Горадіз, Боюк Марджанли і Рюзгар”.

При цьому представник прес-служби Міноборони Азербайджану Анар Ейвазов заявив, що під час операції були знищені пости в напрямку Агдаринського району і Муровдагу, а панівні висоти взяті під контроль.

Попередні обстріли на кордоні Вірменії та Азербайджану, в результаті яких загинули кілька десятків людей, сталися в середині липня. Під час збройних зіткнень була підтверджена загибель 13 військових, серед них генерал-майор Полад Хашимов і п’ять офіцерів.

Слід зазначити, що попередні бойові дії проходили на міжнародно визнаному кордоні, тоді як сьогоднішнє загострення відбувається безпосередньо у Нагірному Карабаху.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE