Politerno > Україна і світ > Повітряний простір над окупованим Кримом закрито і його контролює Київ, – рішення Федерального авіаційного управління США

Повітряний простір над окупованим Кримом закрито і його контролює Київ, – рішення Федерального авіаційного управління США

  • 17 Жовтня, 2020
  • 1425 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ України прокоментували рішення Федерального авіаційного управління США про використання повітряного простору біля окупованого Росією Криму.

Як передає Крим.Реалії, речниця українського зовнішньополітичного відомства Катерина Зеленко зазначила, що в документі, ухваленому США, йдеться про зняття заборони на здійснення польотів у західній частині Сімферопольського району польотної інформації, тобто в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування делегована Україні.

Польоти в районі окупованого російською федерацією Криму поновлюються з 27 жовтня.

“У зв’язку зі зміною умов в Україні та супутніми ризиками для цивільної авіації США не продовжують заборону на окремі рейси в певних районах Сімферополя, термін дії якої закінчується 27 жовтня 2020 року”, – йдеться в документі.

Заборону на польоти над Дніпром продовжили на 12 місяців – до 27 жовтня 2021 року – через потенційну небезпеку для цивільної авіації у зв’язку з тривалими військовими діями на сході України.

“Повітряний простір над тимчасово окупованою територією АРК був і залишається недоступним для планування та виконання польотів. Зазначені зміни були внесені за результатами взаємодії фахівців Державіаслужби України та Украероруху з Федеральною авіаційною адміністрацією США”, – йдеться в коментарі МЗС України.

Раніше Сполучені Штати Америки дозволили своїм авіакомпаніям виконувати польоти “в певних районах” району польотної інформації Сімферополя. Це повітряний простір, який, крім Криму, охоплює значну частину Херсонської області та Чорного моря.

“Україна запровадила дієві заходи стосовно забезпечення безпеки польотів цивільної авіації в Сімферопольському районі польотної інформації, зокрема в міжнародному повітряному просторі, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні”, – мовиться у повідомленні “Украероруху”.

FAA повністю зняла обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти через повітряний простір над Чорним…

Опубліковано Украерорух/UkSATSE Пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE