Politerno > Україна і світ > Ексголові ДПС Верланову повідомили про підозру через недоотримання бюджетом 2,2 млрд

Ексголові ДПС Верланову повідомили про підозру через недоотримання бюджетом 2,2 млрд

  • 20 Жовтня, 2020
  • 553 Переглядів
  • 0

Колишньому голові ДПС Сергію Верланову повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Його звинувачують в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Верланов незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офісом великих платників податків ДПС було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни.

Таким чином, бюджет недоотримав цю суму.

Нагадаємо, Верланов очолив Податкову службу в травні 2019 року.

24 квітня 2020 року уряд звільнив Верланова.

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив посадових осіб органів державної влади, зокрема, Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби у корупції.

Водночас, коли Уманський перебував на посаді, він ініціював відставки голови ДПС Сергія Верланова та голови Державної митної служби Максима Нефьодова.

Уманський пояснив, що причиною цього були, зокрема, “скручування” ПДВ, від яких, за його словами, держбюджет втрачає 5 млрд грн щомісяця.

Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

Нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос опублікував звіт, який розкриває факти організованої топ-корупції в Державній подотковій службі і який коштував посади ексміністру фінансів Ігоря Уманському.

Наприкінці квітня звільнений з посади голови Податкової служби Сергій Верланов подав заяву до Офісу генпрокурора проти екс-міністра економіки Ігоря Уманського.

Не дивлячись на резонанс викликаний заявами Уманського та оприлюдненими Леросом викривальними документами, на захист звільнених Верланова та Нефьодова, виступив експрем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE