Politerno > Україна і світ > Політичний флюгер. Чи допоможе Гайдуку привласнення “здобутків” Сопеля зайти в облраду

Політичний флюгер. Чи допоможе Гайдуку привласнення “здобутків” Сопеля зайти в облраду

  • 22 Жовтня, 2020
  • 1821 Переглядів
  • 0

Місцеві вибори в Україні завжди виносять назовні політичний планктон, котрий є малопомітним у міжвиборчий період. Тернопільщина не виняток. Так на ці місцеві вибори в Тернопільську обласну раду від партії аграрних олігархів «Довіра» йде заступник чинного голови Тернопільської ОДА Ігор Гайдук. Він справді є малопомітним, так як рідко з’являється у медійному просторі. Та й посаду в Тернопільській ОДА пан Ігор зайняв не так давно.

Будучи заступником першого «зеленого» голови Тернопільської обласної адміністрації Ігоря Сопеля, який, власне, і привів його в «білий дім» на Грушевського з районного рівня, Гайдук начхав на будь які моральні чинники дружби з колишнім другом і завдяки своїм давнім покровителям з часів Порошенківської влади випросив собі знову посаду заступника, в статусі якої представляє інтереси колишніх регіоналів, порошенківців та аграрних міліонерів в ОДА. І цьому є пояснення: у Гусятинській районній адміністрації, в часи Порошенка, Гайдук «плідно» працював у вертикалі чинного тоді губернатора Степана Барни заступником голови, що і стало вирішальним при визначенні його подальшої долі. Про те, що Степан Барна дуже швидко знайшов спільну мову з новоприбулим очільником ОДА Володимиром Трушем писали майже усі ЗМІ Тернопільщини. А тому цілком закономірно, що і Олег Валов, в бутність заступник Степана Барна, і Ігор Гайдук – залишилися при своїх посадах в новій адміністрації. Від якої ж політсили хоче попасти в облраду пан Гайдук? Від тих таки аграрних олігархів-ексрегіоналів.

 

Звертає на себе увагу неабиякий цинізм Ігоря Володимировича. Так, нещодавно місцева організація партії «Довіра» піарила заступника голови ОДА Гайдука на темах, які свого часу запустив його донедавна товариш Ігор Сопель. Мова йде про рекламний передвиборчий ролик щодо запуску ремонтних робіт в Хоростківській опорній школі № 2 та ремонту 69 км місцевих і 152 км державних доріг. При тому що ці проекти візувалися ще першим зе-головою ОДА, який в старих добрих традиціях місцевого розливу вибивав кошти лише під свою громаду. Іншими словами, Ігор Гайдук не посоромився скористатися усіма здобутками колишньої адміністрації області на свою користь. Похід в облраду за підтримки колишніх «регіоналів» теж є сумнівною звитягою. За нашими даними пан Гайдук часто консультується щодо своєї виборчої кампанії із колишнім заступником голови Тернопльської ОДА часів Януковича, Петром Гочем.

За інформацією одного з тернопільських Телеграм-каналів, близький пан Гайдук і до колишнього міського голови Тернополя Романа Заставного. Зокрема їх об’єднує одна корупційна історія: поки голова облдержадміністрації Володимир Труш лікувався від коронавірусу, його заступник Ігор Гайдук за клопотанням товариства «Простір-буд» дав дозвіл скандальному УКБ ОДА на зміну цільового призначення земельної ділянки площею 3,2 га під будівництво багатоквартирного будинку. Зрозуміло, що як і у випадку «Водної арени», яку ТОДА передала КП «Масив» Тернопільської міської ради, наступним кроком цілком очікувано стане інвестиційна угода УКБ з «потрібною» комерційною фірмою, яка займається забудовою ділянки. Цікаве співпадіння – власник товариства, яке писало клопотання щодо ділянки, має прізвище Френдій. Схожа фамілія у невістки Романа Заставного, відомої в Тернополі блогерки. Тож, судячи зі всього, Ігор Гайдук досить «багатогранна» особистість – у тихому вирі чорти водяться.

Отже, аграрний олігарх, власника холдингу «Кернел» та екс-регіонал Андрій Веревський хоче любою ціною зайти в Тернопільську область – омріяний будь-яким аграрним магнатом сільськогосподарський край. Його партії «Довіра» у цьому, як бачимо, допомагає чиновницька команда Труша-Гайдука. У той же час, персонажі з білбордів «Довіри» на усіх кутах розповідають жителям області, що новостворена політична партія – незалежна від олігархів. 

Та як би там не було, голоси виборців розставлять все на свої місця – побачимо, як оцінять жителі Хоростківщини лицемірство заступника голови ОДА Ігоря Гайдука, який вирішив перетягнути на себе усю «позитивну ковдру» діяльності колишньої обласної адміністрації. Не здивуємося, якщо в останній день виборчих перегонів пан Гайдук дійде до «приватизації» загальноукраїнських проектів, на кшталт «Великого будівництва».



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE