Politerno > Україна і світ > Арахамія хоче запитати у суддів КС про супертурборежим

Арахамія хоче запитати у суддів КС про супертурборежим

  • 2 Листопада, 2020
  • 555 Переглядів
  • 0

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія приїхав до Конституційного суду, щоб поспілкуватися з його головою Олександром Тупицьким і дізнатися причину супертурборежиму роботи суду.

Про це Арахамія заявив в коментарі телеканалу “Україна 24” на ґанку КС, куди він прибув 2 листопада

“Підкреслюю, що ніякі двері ми ламати не будемо і закликати до цього… Можливо, пан Тупицький пояснить, чому це сталося (оперативні рішення в закритому режимі –ред.), може, через ковід. Я вийду і вам доповім… 

Буду просити пана Тупицького, можливо, зробити перерву на 10 хвилин (КС 2 листопада розглядає подання нардепів щодо закону про ринок землі) і пояснити, чому саме так все відбувається в супертурборежимі, і все закрито і непрозоро”, – зазначив голова фракції СН.

Читатйе також:
Рішення КС: багато “слуг народу” не підтвердили своєї присутності на зустрічі із Зеленським, – Бутусов

Арахамія зазначив, що до нього можуть приєднатися ще кілька нардепів “Слуги народу” та не виключив, що їхній візит судді можуть розцінити як “елемент тиску”. Водночас він наголосив, що їхня мета – поспілкуватися та отримати роз’яснення.

Щодо можливих шляхів розв’язання конституційної кризи в країні Арахамія сказав, що гарним кроком була б добровільна відставка суддів КС на тлі втрати довіри суспільства, чи відставка Тупицького. Однак такий варіант голові фракції СН бачиться малоймовірним.

Арахамія повідомив, що у понеділок фракція “Слуга народу” матиме засідання стосовно законодавчої ініціативи президента Володимира Зеленського про перезавантаження КС.

Він зазначив, що у фракції голоси на користь цього документу є, але знадобляться і партнери по голосуванню з інших політсил.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE