Politerno > Україна і світ > “Кров може захлеснути країну”. Тупицький заявив, що недієздатність КС може поставити під загрозу територіальну цілісність України

“Кров може захлеснути країну”. Тупицький заявив, що недієздатність КС може поставити під загрозу територіальну цілісність України

  • 3 Листопада, 2020
  • 913 Переглядів
  • 0

Припинення роботи КС може спричинити загрозу територіальній цілісності України, ситуацію не варто вирішувати неправовими методами, інакше правова держава припинить існувати.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна“, про це глава Конституційного суду Олександр Тупицький заявив у коментарі для телеканалу “Прямий”.

“До чого веде одномоментна зміна складу Конституційного Суду? Якщо в один момент КС буде недієздатним, то в країні це може привести до порушення територіальної цілісності. У чому це полягає? З’являється можливість будь-якій області проголосувати на рівні обласної ради про самовизначення або від’єднання від України. Для правомірності дій щодо захисту територіальної цілісності необхідно звернення до КС, яке має бути розглянуо негайно”, – сказав Тупицький.

Він висловив думку про те, що відсутність чинного КС в такій ситуації “може призвести до кровопролиття”.

Тупицький переконаний, що ситуацію не варто вирішувати неправовими методами, інакше правова держава припинить існувати.

“Я ще раз звертаюся до президента країни, до правоохоронних органів, до уповноваженого з прав людини … Відкиньмо емоції … життя і здоров’я людей важливіше … кров може захлеснути Україну”, – сказав Тупицький.

За його словами, неправовий спосіб припинення роботи КС означатиме “кінець правової держави”.

Він висловив обурення тим, що в парламенті лунають заклики “залучити вулицю” для припинення роботи КС.

“Я звернуся до відповідних органів, зокрема правоохоронних”, – сказав Тупицький.

Говорячи про справу стосовно держзради у зв’язку з його земельною ділянкою в Криму, глава КС висловив здивування діями правоохоронних структур і знову зазначив, що йшлося лише про розмежування ділянок через зсув меж на ділянках.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE