Politerno > Україна і світ > У штаті Джорджія підтвердили, що перераховують голоси

У штаті Джорджія підтвердили, що перераховують голоси

  • 6 Листопада, 2020
  • 604 Переглядів
  • 0

У штаті Джорджія, де Байден вирвався вперед, відбудеться перерахунок голосів.

Про це повідомив держсекретар штату, на якого посилається New York Times.

“Оскільки різниця настільки незначна – у Джорджії буде перерахунок… У даній ситуації результат у Джорджії має велике значення для всієї країни”, – сказав Бред Раффенбергер, пообіцявши, що процес буде прозорим.

У Джорджії Джо Байден випереджує Дональда Трампа лише на 1579 голосів, підрахунок майже завершено.

Джорджія – один із ключових штатів, де ім’я переможця було складно спрогнозувати до останнього. Впродовж понад двох діб у штаті лідирував Трамп, однак ці підрахунки базувалися на голосуванні тих, хто фізично приходив на дільниці. Байден почав скорочувати відрив, коли виборча комісія перейшла до підрахунку бюлетенів, що надійшли поштою, оскільки поштове голосування значно популярніше серед виборців Байдена.

Джорджія дає 16 голосів до колегії виборників – органу, чиї члени обирають нового президента США, голосуючи так, як доручили їм виборці штату. Із їхніми голосами Байден претендує орієнтовно на 286 голосів виборників – на 16 більше за необхідний мінімум.

Це гарантує йому перемогу навіть у разі, якщо у будь-якому іншому спірному штаті Трамп зможе відновити перевагу.

Нагадаємо, одразу кілька телеканалів перервали виступ президента США Дональда Трампа після його слів про те, що демократи вкрали у нього перемогу на виборах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE