Politerno > Україна і світ > Зеленський відмітив зменшення кількості втрат і закликав готуватися до відновлення контролю над кордоном

Зеленський відмітив зменшення кількості втрат і закликав готуватися до відновлення контролю над кордоном

  • 7 Листопада, 2020
  • 3133 Переглядів
  • 0

Результатом роботи українських військових, дипломатів, делегації України в Тристоронній контактній групі та глави делегації Леоніда Кравчука стало зменшення кількості бойових втрат з української сторони.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час поїздки на Донбас, де відвідав відділення інспекторів прикордонної служби “Розсипне”, повідомляє його пресслужба.

“Це початок шляху до відновлення нашої територіальної цілісності й до припинення війни. Без таких складних кроків не буде того бажаного результату”, – зазначив глава держави.

Зеленський висловив переконання, що встановлення миру на Донбасі можливе.

“Без віри не можна перемогти. Без віри не можна жити. І без віри, я впевнений, усе було б заморожено, як і в попередні роки, і не було б ніяких кроків уперед. Тому з цією вірою живемо. Але не тільки з вірою та словами, а й з реальними кроками”, – підкреслив Зеленський.

Як зазначив президент, за 103 дні дії встановленого з 27 липня режиму припинення вогню на Донбасі кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком.

Також глава держави сподівається, що Україні вдасться взяти під контроль весь кордон з Росією у Донецькій та Луганській областях. Наразі українські силовики не мають доступу до ділянки державного кордону між РФ та окупованим Донбасом.

В ході спілкування з прикордонниками Зеленський висловив переконання, що Україна відновить контроль над ділянкою кордону у Донецькій та Луганській областях у повному обсязі. Він закликав Держприкордонслужбу “готуватися до цього дня”.

“Це необхідна безпекова передумова для розгортання наступного позитивного політичного процесу в Донецьку та Луганську. Саме наші прикордонники будуть тими, хто засвідчить, що деокупація окремих районів Донецької та Луганської областей відбулась вповні”, – додав Зеленський.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE