Politerno > Україна і світ > Найбільше депутатів у місцевих радах в “Слуги народу”, далі йдуть “Батьківщина” і “За майбутнє”

Найбільше депутатів у місцевих радах в “Слуги народу”, далі йдуть “Батьківщина” і “За майбутнє”

  • 10 Листопада, 2020
  • 1466 Переглядів
  • 0

Партія “Слуга народу” перемогла на місцевих виборах 25 жовтня за кількістю отриманих депутатських мандатів.

Про це голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко заявив на брифінгу 10 листопада

“Партія “Слуга народу” виграла ці вибори за кількістю депутатських мандатів по країні. На карті ви можете бачити, які регіони більше зелені – там більше наших депутатів,  які менш зелені –  там менше, але в середньому менше 100 депутатів у нас тільки в Луганській області”. 

 

Він відзначив, що ці дані базуються на приблизно 90-95% порахованих результатів виборів.

За словами Корнієнка, рекордсменом стала Дніпропетровська область, де партія матиме 651 депутата місцевих рад, або близько 23-24% від усіх обраних депутатів.

Також наразі від “Слуги народу” обрані 223 сільських, селищних та міських голів. Найбільше голів – представників від “СН” у Миколаївській та Харківській областях (більше 30% від загальної кількісті обраних голів).

За словами Корнієнка, загалом по країні кількість обраних депутатів та голів від “СН” становить понад 14% від усіх обраних, або більше 4200 депутатів.

Згідно із результатами, оприлюдненими на сайті ЦВК, друге місце серед партій за кількістю отриманих депутатських мандатів посідає партія Юлії Тимошенко ВО “Батьківщина” – 3054 депутатських мандатів. Третє місце займає партія “За майбутнє” – 2776 депутатів. Четверте та п’яте у ОПЗЖ та “Європейської солідарності – 2415 і 2336 депутатів. Найбільше серед обраних депутатами місцевих рад самовисуванців – 6084 депутата.

Протоколи ще надходять до Центрвиборчкому.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE