Politerno > Україна і світ > У Європарламенті розчаровані відсутністю прогресу з ліквідації олігархії в Україні

У Європарламенті розчаровані відсутністю прогресу з ліквідації олігархії в Україні

  • 10 Листопада, 2020
  • 611 Переглядів
  • 0

Депутати Європарламенту з Комітету у закордонних справах високо оцінюють прогрес України у проведенні важливих реформ, які просувають країну до політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

В Європарламенті кажуть, що Україна домоглася прогресу у виконанні своїх зобов’язань згідно з Угодою про асоціацію з Європейським Союзом; особливо в галузях сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, навколишнього середовища і виборчих процедур. Депутати Європарламенту визнали поліпшення у звіті, прийнятому в понеділок: 53 голосів за, 7 проти й 8 утрималися.

Однак вони попереджають, що необхідно провести низку реформ, щоб уникнути кроків назад, і виділили судову систему як один з інститутів, що користуються найменшою довірою в Україні.

У звіті про виконання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною депутати Європарламенту критикують спроби влади чинити політичний тиск на незалежні економічні інститути та правоохоронні органи й висловлюють розчарування відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в країні.

За словами депутатів Європарламенту, істотні результати в боротьбі з корупцією необхідні для збереження підтримки реформ серед громадян. Вони також закликають Європейську комісію розробити якісні механізми для моніторингу реалізації реформ в Україні, включаючи чіткі критерії та принципи обумовленості.

«Шлях, який країна виконала з часів Революції Переваги, вражає. Залишаються величезні проблеми: безперервна агресія Росії, пандемія COVID-19 і діяльність тих, хто продовжує ігнорувати верховенство права і зусилля по боротьбі з корупцією. Справжні реформатори в Україні заслуговують нашої постійної підтримки, щоб виправдати очікування своїх громадян», – сказав доповідач, німецький євродепутат Майкл Галер.

Угода про асоціацію, включаючи Угоду про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, підписана у 2014 році, є основним інструментом зближення України та ЄС, для сприяння глибшим політичним зв’язкам, зміцненню економічних зв’язків і поваги спільних цінностей. Пріоритетні реформи включають боротьбу з корупцією, реформу судової системи, конституційні та виборчі реформи, поліпшення ділового клімату та енергоефективності, а також реформу державного управління та децентралізацію.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE