Politerno > Україна і світ > Людей ховають таємно, в пакетах, не з тими діагнозами, – Мінреінтеграції про ситуацію з COVID-19 в Криму

Людей ховають таємно, в пакетах, не з тими діагнозами, – Мінреінтеграції про ситуацію з COVID-19 в Криму

  • 11 Листопада, 2020
  • 712 Переглядів
  • 0

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в окупованому Криму дуже складна, людей таємно ховають з неправдивими діагнозами, а Росія приховує інформацію.

Як повідомляє “Україна 24“, про це заявив заступник міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко.

“За нашими даними, ситуація дуже важка, ми спілкуємося з правозахисниками, які там працюють, з представниками Меджлісу, у нас є дані розвідки. Я не готовий зараз говорити про точну кількість хворих, але ми точно знаємо, що ті цифри, які озвучуються Російською Федерацією, в кілька разів занижені, не думаю, що нам варто спекулювати в даному випадку. Я б не хотів називати конкретні цифри, це буде неправильно з мого боку”, – сказав заступник міністра.

За даними Яременка, влади Росії свідомо допускає поширення хвороби.

“Ми можемо оцінювати порядки, але не давати конкретні цифри, думаю, що і Росія їх насправді не знає, тому що вони стимулюють людей до того, щоб не дотримуватися карантинні обмеження, щоб захворювання поширювалося якомога швидше”, – сказав Яременко.

За словами чиновника, померлих ховають таємно, родичам не дозволяють попрощатися з покійними.

“Ми знаємо, що ліжок не вистачає, це те, про що нам розповідають люди з окупованих територій, що людей ховають не з тими діагнозами, таємно, часто не дозволяють родичам навіть попрощатися, ховають в целофанових пакетах спеціальних. Ситуація дуже гостра”, – сказав Яременко.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE