Politerno > Україна і світ > Замість адаптивного карантину в Україні діятиме локдаун вихідного дня. Список заборон

Замість адаптивного карантину в Україні діятиме локдаун вихідного дня. Список заборон

  • 11 Листопада, 2020
  • 2248 Переглядів
  • 0

Рішенням уряду обмеження адаптивного карантину триватимуть до 30 листопада, далі діятиме карантин з “локдауном вихідного дня”.

За відповідну постанову Кабінету міністрів проголосували усі члени уряду, крім міністра культури Олександра Ткаченка, який утримався.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зокрема, внесені зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні “карантину вихідного дня”.

Він зауважив, що оскільки нові обмеження “неприємні та болісні” для бізнесу в ресторанній, розважальній та культурній сферах, уряд готовий підтримати підприємців. Для цього повністю відновлюються та розширюються наступні програми підтримки:

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;

  • програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);

  • можливість застосування механізму визнання “карантину вихідного дня” форс-мажорною обставиною, що зараз обговорюється з Торговельно-промисловою палатою;

  • продовження реалізації програми доступних кредитів “5-7-9”, яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто йдеться про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

“В останній місяць в Україні фіксується експонентне зростання кількості захворілих на COVID-19. А отже, суттєво збільшується навантаження на наші лікарні та українських лікарів…

Десятки країн Європи з потужними медичними системами запроваджують нові локдауни. Великобританія, Франція, Італія, Польща, Німеччина, Чехія — всі вони йдуть на посилення карантинних заходів, щоб розірвати ланцюг захворюваності. Економіка України не витримає повного локдауну. Саме тому уряд та МОЗ разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень”, – зазначив прем’єр-міністрів.

Нагадаємо, 11 листопада під будівелею Кабінету міністрів України кілька сотень активістів провели дві акції протесту: “Маю право працювати” та “Не кидайте нам обгризену кістку”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE