Politerno > Україна і світ > Єрмак і Портнов домагаються відставки Венедіктової, – Бутусов

Єрмак і Портнов домагаються відставки Венедіктової, – Бутусов

  • 11 Листопада, 2020
  • 1152 Переглядів
  • 0

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак веде перемовини з нардепами щодо звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової і хоче отримати контроль над діяльністю Офісу генпрокурора.

Як повідомив журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці, ймовірність відставки Венедіктової висока. 

“Єрмак веде переговори в парламенті за відставку Венедіктової”, – наголосив Бутусов.

 

За його словами, Єрмак не діє без підтримки президента Володимира Зеленського, тому “слуги” дадуть багато голосів.

Крім того, журналіст додав, що добрати голоси серед депутатських груп і фракцій теж буде легко, адже деякі політичні сили сприймуть це як можливість позакривати незручні кримінальні справи. 

Журналіст додав, що наразі не озвучили, кого призначать новим генпрокурором.

“Але від якої групи впливу буде кандидат вже ясно”, – зауважив Бутусов.

Журналіст стверджує, що Єрмак діє спільно зі своїм найближчим соратником – юристом та чиновником часів президента-втікача Януковича Андрієм Портновим. Останній, за словами журналіста, зумів призначити свого протеже Олега Татарова на посаду заступника голови ОП з правоохоронних органів.

Крім цього, Бутусов додав, що Єрмак і Портнов пролобіювали у Зеленського призначення на посаду виконувача обов’язків голови Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова, і звільнення людини Венедіктової – заступника голови ДБР Олександра Бабікова.

“А тепер вони мають намір прибрати до рук і посаду генпрокурора. Єрмак і Портнов розраховують отримати контроль за антикорупційними органами, а також за діяльністю МВС, отримавши у свої руки Офіс генпрокурора”, – підсумував Бутусов.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE