Politerno > Україна і світ > Тихановська оголосила перехід до партизанських протестів і “Народний трибунал” та амністію силовикам за захоплення Лукашенка

Тихановська оголосила перехід до партизанських протестів і “Народний трибунал” та амністію силовикам за захоплення Лукашенка

  • 13 Листопада, 2020
  • 802 Переглядів
  • 0

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська заявила, що білоруси не відмовляться від боротьби з режимом Лукашенка і оголосила “Народний трибунал” та амністію за захоплення Олександра Лукашенка і членів його терористичного угрупування.

Під час розмови з польським агентством PAP Тихановська зазначила, що боротьба з режимо у Білорусі може набути іншої форми.

 

“Боротьба продовжиться… Гадаю, що люди вирішать перейти на скоріше партизанську форму, оскільки влада не знає меж у застосуванні сили” – заявила опозиціонерка, яка вже три місяці перебуває у Литві.

Після того, як минулої неділі, 8 листопада, в Білорусі було затримано більше 1 тис. протестувальників розробляється “стратегія і тактика подальших дій”.

Тихановська оцінила, що загальнонаціональний страйк, який вона оголосила кілька тижнів тому, коли Лукашенко не виконав умови народного ультиматуму про припинення насильства і звільнення політв’язнів, виконав своє завдання.

“Потрібен був стимул, тому що люди вже втомилися. Люди добре відреагували. Завжди можна бажати більшого, але ми вдячні всім тим, хто наважився продемонструвати своє громадянське ставлення”, – сказала вона.

За оцінкою Тихановської, “очевидно, що режим близький до паралічу”.

“Влада не виконує своїх основних функцій, а тільки бореться з протестувальниками” – сказала вона, зазначивши, що у чимало людей у силових структурах переходить “на світлу сторону”, але для цих процесів потрібен час.

Згодом у своєму Telegram-каналі Тихановська написала: “Наша країна остаточно перетворилася в місце злочину. Я заявляю, що Олександр Лукашенка і його поплічники – терористична організація, яка повинна відповісти за свої злочини.

Я, Світлана Тихановська, разом з Народним антикризовим управлінням оголошую “Народний трибунал” і амністію за захоплення Лукашенка і членів його терористичного угрупування. Якщо державна судова система не працює, ми впораємося без неї”.

Тихановська анонсувала процес “Народного звинувачення” за всіма зібраними матеріалами щодо злочинів режиму Лукашенка. Кожен білорус онлайн голосуватиме за звинувачення підозрюваних. Опозиціонерка пояснила, що вони не будуть виносити вироки до чесного суду, але ті, за яких проголосують білоруси – “першими будуть притягнуті до відповідальності”.

Окремо для силовиків запускають програму “Рапорт”, яка конфіденційно дасть можливість надсилати відео чи інші докази злочинних наказів режиму. Кожен, хто це зробить, під гарантію Тихановської може розраховувати на амністію або пом’якшення кримінальної відповідальності.

Після цього процесу Тихановська запланувала на 20 грудня “наймасовіший марш” з заявою “Народного звинувачення”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE