Politerno > Україна і світ > У Львові поліцейські заблокували роботу ринків

У Львові поліцейські заблокували роботу ринків

  • 14 Листопада, 2020
  • 805 Переглядів
  • 0

У Львові на виконання рішення уряду про карантин вихідного дня поліція заблокувала роботу найбільших ринків.

Про це повідомляє Zaxid.net.

За даними видання, йдеться щонайменше про чотири ринки: “Шувар”, “Краківський”, “Галицьке перехрестя”, “Південний”, а також торговий центр на Сихові “Іскра”.

Поліцейські не перекривають входів до ринків, однак стежать за торговцями, аби ті не працювали. А тим часом підприємці не встають за прилавки, боячись, що їх оштрафують.

Від самого ранку суботи біля входів до львівських ринків чергують поліцейські патрулі разом з дільничними інспекторами. Правоохоронці не забороняють підприємцям заходити на базар і торгувати, однак стежать за тими, хто не виконує рішення уряду щодо карантину на вихідних. Чи когось з підприємців вже оштрафували у поліції не повідомляють, також не повідомляють біля ще яких ринків, торгових центрів чи інших закладів чергує поліція.

У прес-службі поліції виданню лише повідомили, що правоохоронці виконують розпорядження уряду.

Разом з тим, поліція Львівської області повідомляє, що станом на 11 годину суботи до неї надійшло 11 повідомлень про порушення правил карантину.

В поліції зазначили, що правоохоронці реагують на усі такі повідомлення – проводять профілактичні бесіди, а у випадках, якщо громадяни чи керівники суб’єктів господарювання не припиняють правопорушення – притягують їх до передбаченої законодавством відповідальності. Зокрема, складають адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, мерія Львова не погодилася на запровадження “карантину вихідного дня” та оголосила суботу і неділю робочими днями на території міста.

У Чернівцях кілька сотень підприємців Калинівського ринку перекрили дорогу, вимагаючи дозволити роботу базару під час карантину вихідного дня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE