Politerno > Україна і світ > Тимошенко вимагає звіту уряду щодо використання коштів з ковідного фонду. ВІДЕО

Тимошенко вимагає звіту уряду щодо використання коштів з ковідного фонду. ВІДЕО

  • 16 Листопада, 2020
  • 1106 Переглядів
  • 0

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає створення ТСК з розслідування нецільового використання коштів з ковідного фонду – в тому числі і за свідченням Ігоря Уманського.

Фракція «Батьківщина» закликає Кабмін негайно прозвітувати про виконання кожного пункту постанови, яка спрямована на захист людей від коронавірусу, наголосила Юлія Тимошенко під час виступу на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій та комітетів.

Тимошенко зауважила, що епідемія коронавірусу в Україні набирає з кожним днем усе більших обертів, втім, зрушень у розв’язанні цієї проблеми й досі немає.

За підсумками попереднього тижня, в Україні кожні 7-10 хвилин помирає людина від КОВІДу, люди не можуть отримати місця в стаціонарі лікарень через їхнє перенавантаження.

Водночас Юлія Тимошенко наголосила, що сьогодні не робляться безкоштовні тести, немає безкоштовних ліків для хворих на КОВІД, лікарям не доплачуються належні виплати, медики залишилися без страхування, лікарні не забезпечені киснем, а лабораторії не роблять 100 тисяч ПЛР-тестів на добу.

«Нашу команду зараз абсолютно не хвилюють будь-які вибори, будь-які політичні піар-акції, й ми категорично проти критиканства, яке продовжується у стінах парламенту в той час, коли реальна епідемія набуває такого масштабу, що вже ніхто не може залишатися осторонь», – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко закликала уряд негайно відзвітувати про виконання постанови щодо боротьби з коронавірусом у країні, ухваленої парламентом.

«Я прошу віцеспікерку Олену Кондратюк поінформувати уряд, щоб він підготувався до звіту по кожному пункту постанови щодо боротьби з коронавірусом. Конкретний пункт постанови мусить мати конкретний звіт. Якщо пункти цієї постанови не виконані, то Верховна Рада мусить давати конкретну оцінку роботі уряду», – зазначила Голова «Батьківщини».

Нагадаємо, ексміністр фінансів, експозаштатний радник глави Офісу Президента Ігор Уманський заявив, що кошти з фонду боротьби із коронавірусом, передбачені для будівництва доріг, привласнили шість компаній, які постійно виграють тендери в програмі “Великого будівництва”.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE