Politerno > Тернопільщина > Скандал в Укравтодорі: чи залишать тернопільським дорожникам дві люксові “Шкоди” за 1,72 млн грн

Скандал в Укравтодорі: чи залишать тернопільським дорожникам дві люксові “Шкоди” за 1,72 млн грн

  • 20 Листопада, 2020
  • 2321 Переглядів
  • 0

Держагентство автомобільних доріг України не підтримує закупівлі регіональними службами відомства автомобілів преміум-класу.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі агентства в четвер увечері.

 

Згідно з повідомленням, глава “Укравтодору” Олександр Кубраков ініціював додаткові перевірки аналогічних закупівель.

“Необґрунтовані витрати державних коштів недопустимі. Я наполягаю на тому, щоб для службових цілей обиралися недорогі авто базової комплектації. Надалі будемо контролювати це питання і за допомогою формальних механізмів – у регіони вже надіслано відповідне окреме доручення”, – прокоментував Кубрак інформацію про оголошення двох тендерів на закупівлі дорогих авто для облавтодорів.

В “Укравтодорі” також заявили, що раніше оголошені тендер Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області на автомобіль Toyota Land Cruiser Prado 4.0 Dual VVT-i і Служби автомобільних доріг у Сумській області на легковий автомобіль кросовер Volkswagen Touareg – скасовані.

У той же час невідомо, що буде із закупівлею Службою автомобільних доріг у Тернопільській області двох автомобілів Skoda за 1,72 млн грн у ТОВ «Джерман Авто Центр».

Один із них це кросовер Skoda Kodiaq Style вартістю 999,7 тис. грн. Ціни на кросовери замовленої моделі на сайті Skoda стартують із 928,6 тис. грн. Крім того, з технічного завдання випливає, що служба також замовила додаткові опції, більшість з яких згадані в пакеті «Style Плюс*», який коштує ще 97 тис. грн.

Наприклад, в автомобілі будуть триточкові ремені, навігація, цифрова панель приладів, світлодіодні фари з функцією повороту та денні ходові вогні, сітки в багажнику, електричне відкриття і закриття кришки багажника, камера заднього огляду.

Другий автомобіль – це седан Skoda Octavia A8 Ambition вартістю 722 тис. грн. На сайті Skoda вказано, що стартова ціна тут також нижча – від 680 тис. грн,  однак служба замовила також круїз-контроль, легкосплавні диски, регулювання передніх сидінь за висотою та з підтримкою поперекової зони тощо.

Обидва автомобілі фірма має надати дорожникам вже до кінця року.

За даними YouControl, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області має дев’ять автомобілів у власності, з яких найновіші – це три автомобіля Hyundai Accent і один Mitsubishi L200 2013 року випуску.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE