Politerno > Україна і світ > Стало відомо, чому апеляційний суд скасував арешт Януковича

Стало відомо, чому апеляційний суд скасував арешт Януковича

  • 20 Листопада, 2020
  • 636 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд заявив, що скасував заочний арешт експрезидента-втікача Віктора Януковича у справі про розгін Майдану через відсутніть документів, що підтверджували перебування Януковича в міжнародному розшуку.

Про це йдеться у повідомленні Київського Апеляційного суду.

“Скасовуючи ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва, Київський апеляційний суд виходив з того, що прокурором не доведено факт оголошення підозрюваного Януковича В.Ф. у міжнародний розшук, як того вимагають положення ч. 6 ст. 193 КПК України”, – зазначє суд.

Водночас в матеріалах справи є повідомлення з Інтерполу, в якому зазначено, що інформація відносно Януковича буде видалена із баз даних Інтерполу оскільки має переважно політичний характер.

Стороною обвинувачення ані довідки, ані витягу із бази даних Інтерполу, які б підтверджували перебування підозрюваного Януковича В.М. у міжнародному розшуку ані слідчому судді Печерського районного суду міста Києва, ані суду апеляційної інстанції не надано”, – заявили у суді.

Апеляційний суд вказав, що заочний арешт застосовується, якщо підозрюваний переховується та оголошений у міжнародний розшук. В такому випадку слідство це має підтвердити.

Відомості про оголошення особи у розшук, у тому числі міжнародний, мають бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Натомість, як вказує суд, слідчий ДБР посилався лише на наявність постанови ГПУ від 29 травня 2019 року про оголошення Януковича у міжнародний розшук.

Також захист Януковича долучив лист Інтерполу від 25 квітня 2017 року, в якому зазначено, що відносно Януковича, не розміщувався внутрішній запит з метою оголошення його міжнародного розшуку по лінії Інтерполу.

В той же час, Апеляційний суд в своїй заяві вказав на обґрунтованість підозри Януковичу, і те що є ризики, що він може переховуватись, або впливати на слідство.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд скасував заочний арешт експрезидента-утікача Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE