Politerno > Україна і світ > Другий тур в Ужгороді: СБУ викриває “сітки”, ОДА звинувачує мерію у бездіяльності щодо поширення COVID-19

Другий тур в Ужгороді: СБУ викриває “сітки”, ОДА звинувачує мерію у бездіяльності щодо поширення COVID-19

  • 20 Листопада, 2020
  • 657 Переглядів
  • 0

Напередодні другого туру виборів мера в Ужгороді викрито схему підкупу виборців на користь одного з кандидатів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

“За попередньою версією слідства, організував підкуп мешканець обласного центру. Зловмисник залучив до оборудки голову правління одного із ОСББ для збору підписів виборців, пропонуючи 500 гривень за кожен голос”.

Фігуранта затримали за ст. 160 ККУ під час передачі коштів за підкуп кількох десятків голосів.

СБУ наразі перевіряє інформацію про існування так званої “сітки” на користь кандидата в інших районах міста. Водночас правоохоронці не повідомляють про кого саме йдеться.

Тривають слідчі дії, встановлюються особи, причетні до злочину.

Операцію із викриття проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Нацполіції області під процесуальним керівництвом Закарпатської прокуратури.

До другого туру виборів мера в Ужгороді пройшов чинний глава міста Богдан Андріїв та представник провладної партії “Слуга народу” Віктор Щадей. 

У Закарпатській обласній держадміністрації заявили, що через “електоральні загравання” напередодні другого туру у місті встановлено черговий антирекорд захворювання на коронавірус.

“Сьогодні в Ужгороді черговий антирекорд. У 106 мешканців підтвердили коронавірус методом ПЛР за останню добу. Тобто, в обласному центрі міській владі не вдається зупинити масове поширення COVID-19. Й різке збільшення хворих – це наслідок безвідповідальних і популістських її кроків, електоральних загравань, коли проводяться багаточисельні мітинги без дотримання елементарних обмежень – соціальної дистанції, носіння захисних масок і т.д”, – зазначили в ОДА.

Повторне голосування на виборах ужгородського міського голови відбудеться у неділю, 22 листопада.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE