Politerno > Україна і світ > Львівські ресторатори зняли штани в знак протесту проти карантину вихідного дня. ВІДЕО

Львівські ресторатори зняли штани в знак протесту проти карантину вихідного дня. ВІДЕО

  • 20 Листопада, 2020
  • 1542 Переглядів
  • 0

У Львові ресторатори пообіцяли працювати “як партизани” під час карантину вихідного дня, тому що не мають іншого виходу, і закликали терміново скасувати його і при необхідності, ввести справжній локдаун на зрозумілий термін.

Про це йдеться у відеозверненні до влади.

“Ми – львівські ресторатори, які ще не так давно брали і годували десятки тисяч гостей. Нас знають в Європі і світі. Ще зовсім недавно ми їздили з лекціями і розповідали, як працюють креативні індустрії, і як за допомогою любові до людей можна створювати бізнеси і тисячі робочих місць.

Але на цих вихідних все змінилося: ціле нашестя поліцейських екіпажів мало єдину мету – заблокувати нашу роботу, як фізично, так і юридично. Ми не здалися і продовжували працювати. Перш за все, тому що ми проти безглуздих і показових рішень”, – говорять у зверненні ресторатори.

“У той час, коли наші ресторани обладнані всім необхідним, щоб бути безпечними, тисячі людей знаходяться в метро – маршрутках – супермаркетах без дотримання карантинних вимог і жодного контролю.

І в той час, коли інші країни пропонують плани боротьби з епідемією і роблять реальні кроки, наш уряд вводить карантин вихідного дня, який нічого не змінить, тільки вб’є наш бізнес і вижене тисячі наших людей на вулиці”, – зазначили вони.

“Тому ми – проти, ми будемо приймати гостей і нести відповідальність за наші колективи. Ми будемо працювати як партизани, як би це нас не принижувало. У нас немає іншого виходу. І це Львів, крихітка, жодна влада тут не змогла перемогти підпілля . І вам навряд чи вдасться”, – сказано у відеозверненні.

Ресторатори пропонують терміново скасувати “так званий карантин вихідного дня” і “почати реально, а не показово контролювати виконання вимог безпеки”.

“Навчіть людей жити поруч з вірусом і уникати його! Займіться, нарешті, медициною, тестуйте людей, відкривайте госпіталі, робіть свою роботу в кінці кінців. Якщо треба – вводьте локдаун. По-справжньому: закривайте все, абсолютно все, але вже, і на зрозумілий термін. Ми перші закриємось, як тільки будемо знати, що говорити нашим працівникам. Ви вже залишили нас без штанів. Ми не дамо зробити це з тисячами наших людей”, – додали ресторатори.

“А цій пані віцепрем’єр-міністру, яка радила нам шукати іншу роботу  і звільняти людей, хочемо сказати:” Тьотю! Повертайтеся додому, після тих київських заробітків! Ви, напевно, вже там переробилися”, – додали вони.

В кінці ролика всі ресторатори зняли штани.

Нагадаємо, Львівська міська рада оголосила робочими днями суботи та неділі до 30 листопада на території міста для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

У Львові на виконання рішення уряду про карантин вихідного дня поліція заблокувала роботу найбільших ринків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE