Politerno > Україна і світ > Влада має пам’ятати, що ніколи не можна йти проти волі свого народу, – Зеленський у День гідності та свободи. ВІДЕО

Влада має пам’ятати, що ніколи не можна йти проти волі свого народу, – Зеленський у День гідності та свободи. ВІДЕО

  • 21 Листопада, 2020
  • 753 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський у День гідності та свободи вшанував пам’ять героїв Небесної Сотні, а також записав відеозвернення до українців.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

 

“Упродовж 29 років незалежності України відбулася низка революцій: українці відстоювали європейський вектор розвитку, захист демократичних цінностей, прав та свобод людини, а також досягнення гідного рівня життя і праці громадян. Непереможним є лише той народ, який по-справжньому цінує свободу й гідність. Ми маємо узагальнити та переосмислити моральний досвід різних поколінь українців, які боролися за демократичні цінності, права та свободи”, – цитує Зеленського його пресслужба.

Від імені президента Володимира Зеленського, який зараз перебуває на лікуванні у Феофанії, на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві було встановлено ​​кошик квітів до пам’ятного хреста на місці загибелі активістів Майдану.

21 листопада в Україні відзначається День гідності та свободи, приурочений до роковин початку Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції Гідності (2013 рік). Він відзначався як День свободи з 2005-го до 2011 року включно, проте в період президентства Віктора Януковича фактично його було скасовано. У 2014 році п’ятий президент України Петро Порошенко відновив офіційний статус свята.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE