Politerno > Україна і світ > Байден особисто представив склад своєї майбутньої адміністрації. ВІДЕО

Байден особисто представив склад своєї майбутньої адміністрації. ВІДЕО

  • 24 Листопада, 2020
  • 632 Переглядів
  • 0

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден особисто представив членів адміністрації, склад якої він сформує після офіційного приходу до влади.

Байден і кандидати на міністерські пости стояли на одній сцені в Вілмінгтоні, штат Делавер, трансляція велася на YouTube-каналі політика.

“Сьогодні я радий оголосити кандидатів і співробітників на важливі посади в команду міжнародної політики і національної безпеки в моїй адміністрації. Це команда, яка забезпечить безпеку нашій країні і нашому народу”, – заявив Байден.

Так, головою Держдепу після інавгурації Байдена стане Ентоні Блінкен. За словами кандидата в президенти США, Блінкен буде готовий приступити до обов’язків в “перший же день” роботи його адміністрації.

Блінкен в 2013-2015 роки був заступником радника з нацбезпеки колишнього президента США Барака Обами. Блінкен вважався одним з провідних кандидатів на пост глави держдепу, і після роботи в якості заступника радника з нацбезпеки він був підвищений до заступника держсекретаря при президентові Обамі: цю посаду він займав в 2015-2017 роках.

Колишній заступник міністра з питань внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас займе в кабінеті Байдена посаду міністра внутрішньої безпеки. Таким чином, він стане першим іммігрантом і латиноамериканцем на цій посаді.

Посланцем президента з питань клімату стане колишній держсекретар США (2013-2017) Джон Керрі. За словами Байдена, призначення Керрі демонструє нові “тенденції” США в питаннях клімату.

Радником з нацбезпеки президента США стане Джейк Салліван – один з найближчих помічників екс-держсекретаря США в 2009-2013 роках Гілларі Клінтон. Салліван, як і Блінкен, був радником Байдена з питань національної безпеки, коли той був віце-президентом США: Блінкен – в 2009-2013 роках, а Салліван – в 2013-2014 роках.

Директором Національної розвідки Байден призначить колишнього заступника радника президента США з національної безпеки Евріл Хейнс – вона займала цей пост з 2015 по 2017 рік. До цього Хейнс обіймала посаду заступника директора ЦРУ (2013-2015 роки.). Байден підкреслив, що Хейнс може стати першою жінкою в історії на посаді директора Національної розвідки.

“З Евріл ми в більшій безпеці”, – заявив Байден.

Колишній помічник держсекретаря з питань Африки при Обамі Лінда Томас-Грінфілд стане в адміністрації Байдена постпредом США при ООН.

Варто зазначити, що вибір Байденом кандидатів на посади в адміністрації президента США повинен бути затверджений Сенатом, який за підсумками виборів може стати республіканським. Сама по собі церемонія оголошення кандидатів на пости в кабінеті офіційного характеру не несе.

Твіттер-аккаунт команди Байдена і майбутнього віце-президента США Камали Харріс опублікували склад майбутнього кабінету ще вчора.

Тим часом Байден вже офіційно здобув перемогу в ключових штатах – Невада , Пенсільванія і Мічиган. Однак чинний глава держави Дональд Трамп заявив про намір довести в суді, що вибори були сфальсифіковані.

Раніше ми повідомляли, що новообраний президент США Джо Байден визначився з кандидатурами на ключові посади в адміністрації президента.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE