Politerno > Україна і світ > Саакашвілі: “Українська економіка рухається до прірви. Будуть проблеми із зарплатами і пенсіями, як у 90-х”. ВIДЕО

Саакашвілі: “Українська економіка рухається до прірви. Будуть проблеми із зарплатами і пенсіями, як у 90-х”. ВIДЕО

  • 25 Листопада, 2020
  • 849 Переглядів
  • 0

Україна зіткнеться з жорсткою бюджетною кризою, і на початку наступного року країну чекають проблеми з виплатою зарплат і пенсій.

Про це голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

 

“Українська економіка зараз рухається до великої катастрофи. На Україну насувається дуже сильна бюджетна криза, в України будуть проблеми з виплатами зарплат і пенсій, починаючи вже з наступного року”, – сказав Саакашвілі.

На його думку, ситуацію може пом’якшити підписання угоди з МВФ.

“Але це ще на кілька місяців вистачить, а так будуть великі проблеми з виплатами елементарних соціальних зобов’язань і зарплат”, – сказав Саакашвілі.

“Такого не було в Україні з 1990-х років. Тому, коли така ситуація, або треба терміново щось робити, або просто країна пролітає в трубу. … Просто із заплющеними очима йдемо в прірву”, – додав він.

За словами Саакашвілі, уряд “практично не функціонує” і “нібито існує в паралельному світі”.

Нагадаємо, Державна казначейська служба зупинила фінансування усіх незахищених видатків, що означає – держава відмовляється від фінансування в першу чергу капітальних видатків (ремонт, реконструкція, будівництво і інші).

міністр фінансів Сергій Марченк заявив, що у переговорах з МВФ досягнуто “значного прогресу”, а тому в найближчий час очікується внесення проєкту держбюджету на 2021 рік у Верховну Раду.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE