Politerno > Україна і світ > Скандальне рішення КС: Зеленський просить Венеціанську комісію дати висновок про стан антикорупційного законодавства України

Скандальне рішення КС: Зеленський просить Венеціанську комісію дати висновок про стан антикорупційного законодавства України

  • 25 Листопада, 2020
  • 697 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням здійснити оцінку конституційної ситуації, викликаної рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та надати висновок щодо стану антикорупційного законодавства після його ухвалення.

“Відповідний лист глава Української держави направив голові Венеціанської комісії Джанні Букіккіо”, – повідомляє в середу пресслужба президента України.

Згідно з повідомленням, у листі Зеленський зазначає, що останні рішення КСУ стосовно базового для антикорупційної інфраструктури України законодавства призвели до серйозної конституційної кризи.

“Українська влада рішуче налаштована до її розв’язання та відновлення законодавчих механізмів запобігання та боротьби з корупцією”, – наголошує глава держави.

Зокрема, Зеленський звертається до Венеціанської комісії з проханням надати висновок щодо ухвалення рішення суддями Конституційного Суду України за наявності можливого конфлікту інтересів, щодо додержання КСУ процедури розгляду справи та ухвалення рішення, зокрема стосовно його обґрунтованості та дотримання меж конституційного подання.

Президент України закликає надати висновок за процедурою прискореного розгляду, зважаючи на нагальну необхідність пошуку збалансованого рішення задля виходу з конституційної кризи.

“Ми високо цінуємо експертну допомогу Венеціанської комісії та розраховуємо на продовження тісної співпраці”, – зазначає Глава держави у листі.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Конституційний Суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

Венеційська комісія та GRECO (орган Ради Європи з антикорупційного моніторингу) застерегли ураїнську владу від порушення Конституції при прийнятті президентського проєкту закону, яким пропонується припинити повноваження всіх суддів КСУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE