Politerno > Україна і світ > Бахматюк каже, що Ситник боїться називати прізвище Писарука у справі проти нього

Бахматюк каже, що Ситник боїться називати прізвище Писарука у справі проти нього

  • 7 Грудня, 2020
  • 566 Переглядів
  • 0
Бахматюк

У НАБУ не хочуть згадувати прізвище головного підозрюваного у справі Писарука-Бахматюка, хоча без згадки про нього справи просто не може існувати.

Про це заявив колишній акціонер VAB Банку Олег Бахматюк в інтерв’ю “112 каналу”.

 

“НАБУ взагалі не має права розслідувати справи проти бізнесу. Вони мають право розслідувати тільки справи проти чиновників категорії “А”, тобто топ-корупціонерів. В моїй справі це Олександр Писарук, виконуючий обов’язки голови Національного банку (бо Гонтарева тоді пішла у відпустку). Жодного разу за всю історію існування цієї справи ні пан Ситник, люди навколо нього, ні інформаційні видання не написали прізвище топ-корупціонера. Всі розповідають про справу Бахматюка. Про що це свідчить? “Олігарх” не є олігархом. І корупціонера немає в процесі. Чому Писарука немає? Тому що він був представником МВФ в Україні 3 роки. Це як на маму сказати, що мама погана”, – заявив він.

Також Бахматюк розповів, що саме НБУ переконувало у необхідності отримання стабілізаційного кредиту VAB Банку для його збереження під заставу і особиста порука акціонера. Проте вже через місяць після цього керівництво Національного банку вивело VAB Банку з ринку.

Нагадаємо, справа проти Писарука і Бахматюка стосується нібито нецільового використання рефінансування, наданого НБУ VAB Банку, що спростовується офіційними експертизами та висновками перевірок Фонду гарантування вкладів.

Олександр Писарук виграв суд першої інстанції проти антикорупційного бюро і заявив, що НАБУ у цій справі проявило непрофесійність та переслідування своїх цілей, висунувши безпідставні підозри.

Нагадаємо, Генпрокуратура відмовила у задоволенні клопотання про екстрадицію українського мільярдера Олега Бахматюка, який перебуває у вигнанні і якого розшукують за розкрадання та відмивання грошей.

У листопаді минулого року Олег Бахматюк, колишній власник збанкрутілих банків “Фінансова ініціатива” і VAB Bank, власник агрохолдингів “Укрлендфармінг” і “Авангард” розповів про “особистий конфлікт інтересів” з главою НАБУ Артемом Ситником.

Антикорупційний суд відмови в арешті і обрав запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн гривень, яку треба внести протягом п’яти днів колишньому першому заступнику голови Національного банку, голові правління “Райффайзен Банку Аваль” Олександру Писаруку.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE