Politerno > Україна і світ > Харківська міськрада просять Раду призначити перевибори мера

Харківська міськрада просять Раду призначити перевибори мера

  • 1 Січня, 2021
  • 737 Переглядів
  • 0

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов просить Верховну раду призначити позачергові вибори мера міста.

Про це повідомляє телеканал АТН.

Терехов не уточнив, коли Рада повинна розглянути прохання.

“Ми зробили все у встановленому законом порядку”, – сказав він.

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер 16 грудня в німецькій клініці “Шаріте”, де проходив лікування від ускладнень після коронавірусу – у нього відмовили ниркиПоховали його 23 грудня на кладовищі №2 в Харкові. Протягом дня проходила прощальна церемонія. Жителі Харкова шикувалися в величезну чергу, щоб попрощатися з покійним мером.

Похорон померлого мера Харкова Геннадія Кернеса у мережі порівняли з похороном найвідомішого наркобарона сучасності Пабло Ескобара.

На похорон приїхав цілий ряд політиків, в тому числі мер Києва Віталій Кличко, екс-нардеп Євген Мураєв, екс-мер Харкова Михайло Добкін і нардеп Вадим Новинський.

11-річна донька померлого мера Харкова Геннадія Кернеса Софія та її мати Ольга Муравицька не змогли приїхати з Лондона на його похорон через карантинні обмеження.

Після смерті Кернеса в міській раді Харкова заявили, що в місті на честь покійного мера встановлять пам’ятник або назвуть вулицю. Пізніше на сайті міськради зареєстрували 12 петицій з пропозиціями як увічнити померлого. Автори петиції, в числі іншого, пропонували присвоїти ім’я Кернеса аеропорту, зоопарку, парку ім. Горького і станції “Держпром”.

Житель Харкова навіть зробив собі на лобі татуювання з написом “Кернес живий”. Інший харків’янин набив тату із зображенням мультяшного Кернеса.

28 грудня в.о. мера Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження про скликання позачергової сесії Харківської міської ради. Першим питанням у порядку денному стоїть “увічнення пам’яті Кернеса”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE