Politerno > Україна і світ > Стало відомо на скільки зросли тарифи на тепло

Стало відомо на скільки зросли тарифи на тепло

  • 1 Січня, 2021
  • 934 Переглядів
  • 0

Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік.

Про це йдеться у документах НКРЕКП.

Середньозважений тариф для постачання тепла населенню для 23 ТЕЦ і когенераційних установок після підвищення сягнув 1121,71 грн за Гкал.

Нацкомісія обґрунтувала необхідність підвищення тарифів на теплову енергію в 2021 році істотним зниженням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням фонду заробітної плати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу.

Найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ “Євро-реконструкція” (на 49,7%). “Євро-реконструкція” надає послуги теплопостачання для 300 тисяч мешканців Дарницького та Дніпровського районів у Києві.

Серед компаній, яким суттєво підвищили тарифи для населення, – Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ (ТОВ “Нафтогаз Тепло”, на 37,1% і 34,1%), Білоцерківська ТЕЦ (33,2%), ТОВ “Сумитеплоенерго” (на 25%), Чернігівська ТЕЦ (ТОВ “ТехНова”, на 24,1%), а також дві когенераційні установки КП “Міськтепловодоенергія” (на 33,5%) і КП “Хмельницьктеплокомуненерго” (на 29,3%).

Нагадаємо, 24 грудня Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) переглянула тарифи на виробництво теплової енергії в 2021 році. Зокрема, тарифи підняли для всіх 23-х ТЕЦ і когенераційних установок (систем, що дозволяють одночасно отримувати теплову та електричну енергії за допомогою електрогенераторів).

Нагадаємо, розмір мінімальної пенсії за віком для непрацюючих осіб з 1 січня зростає з 2,1 тисячі гривень до 2,4 тисячі гривень завдяки підвищенню “мінімалки” до 6 тисяч гривень.

В Україні з 16 січня 2021 року вступить у силу 30 ст. мовного закону, яка зобов’язує усіх постачальників послуг комунікувати з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача про інше.

Також стало відомо, що зарплати працівників освіти з 1 січня збільшилися на 20%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE