Politerno > Україна і світ > Конгрес США скасував вето Трампа на оборонний бюджет з $ 250 млн для України

Конгрес США скасував вето Трампа на оборонний бюджет з $ 250 млн для України

  • 2 Січня, 2021
  • 675 Переглядів
  • 0

У сенаті США в п’ятницю республіканці приєдналися до демократів, щоб подолати президентське вето, підтримавши законопроєкт про оборонний бюджет, проти якого виступив Трамп лише за кілька тижнів до того, як він покине свій пост.

Про це повідомляє Reuters.

1 січня республіканці в Сенаті США скасували вето Трампа вперше за майже чотири роки його перебування на посаді, підтримавши законопроєкт про витрати на оборону, всупереч різким запереченням президента за 20 днів до його відходу з посади.

Зібравшись на рідкісне новорічне засідання, Сенат за два дні до приведення до присяги нового Конгресу в неділю отримав більшість у дві третини, необхідну для подолання вето за підтримки обох партій.

За таке рішення проголосував 81 сенатор проти 13.

Президент США має право накласти вето на законопроєкт, прийнятий Конгресом, але законодавці можуть його підтримати, якщо дві третини як Палати представників, так і Сенату проголосують за його скасування.

Таким чином, Конгрес США підтримав законопроєкт про оборонний бюджет.

29 грудня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет, всупереч вето президента Дональда Трампа. Відповідний документи підтримали 275 членів Палати, де більшість мають демократи.

Відповідно до законопроєкту, на оборону планують виділити 740 млрд доларів, зокрема передбається 250 млн доларів на військову допомогу Україні.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі США ввело обмеження на експорт відносно 103 компаній з Росії та Китаю.

Мінфін та Держдеп США ввели персональні санкції проти чиновників МВС та організацій Білорусі, проти кількох десятків людей було запроваджено візові обмеження.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE