Politerno > Україна і світ > Чому під час локдауну одні товари продають вільно, а інші – лише з доставкою

Чому під час локдауну одні товари продають вільно, а інші – лише з доставкою

  • 8 Січня, 2021
  • 1281 Переглядів
  • 0

Під час локдауну заборонена робота побутових магазинів, а інші можуть торгувати виключно продуктами харчування та товарами першої необхідності.

Про це йдеться на сайті сайт Кабінету міністрів.

“Зокрема, забороняється діяльність побутових магазинів. Водночас інші магазини можуть торгувати виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, побутовою хімією та друкованою пресою на торговельних площах, не менше як 60 відсотків площі яких призначено для торгівлі такими товарами, а також пальним”, – зазначено у повідомленні.

Продаж інших груп товарів дозволяється лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, головною метою жорсткіших карантинних обмежень є зменшення мобільності людей та, як наслідок, запобігання інфікуванню коронавірусом.

Він пояснив, що іграшки, одяг, взуття, посуд  тощо не є товарами першої необхідності, але під час першого суворого карантину їх наявність у супермаркетах призводила до того, що люди їхали до цього маркету виключно за іграшкою, одягом чи посудом, а не за продуктами.

Через це, за словами Ляшка, збільшувалася мобільність та порушувався принцип карантинних обмежень.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов уточнив, що карантинні заходи в частині торгівлі обмежують приймання відвідувачів на торговельних площах. Тоді як, наприклад, у кіосках приймання відвідувачів не передбачається, тому з них можна торгувати і кавою, і цигарками, і батарейками.

Степанов також додав, що під заборону не підпадає продаж тютюнових виробів у супермаркетах.

Нагадаємо, що постановою Кабміну в період карантину зимових канікул дозволено продаж в магазинах продуктів харчування, засобів гігієни та кормів для тварин. Іншу продукцію необхідно замовляти онлайн.

Раніше ми вже повідомляли, що після введення локдауну в Україні магазин АТБ перетягнув полиці із забороненими до продажу товарами червоною стрічкою, серед яких колготки, шкарпетки, пакети, лампочки і побутова хімія. Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп “Слуги народу” Олексій Леонов.

Супермаркети знайшли вихід, як не ховати знову продукцію на склади. Вони просто заклеїли стрічками деяку продукцію промислового споживання, а також прикріпили листочки з копією постанови уряду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE